Att titta på TV med 3D-glasögon kan snart vara ett minne blott. LG och Sony, de två sista stora tv-tillverkarna som fortsatt ge stöd för 3D-funktionen i sina tv-apparater, kommer nu att lägga ned den under 2017, skriver Cnet.

Missa inte: Ransomware för tv:n kan snart vara verklighet

Tv-tillverkaren Samsung lade tidigare ner stödet under 2016 och även mindre tillverkare som Sharp, TCL och Hisense presenterade inga nya 3D-tv:s under årets CES 2017.

3D har varit en återkommande funktion för tv-apparater sedan 2010 efter en stor satsning från Hollywood på 3D-filmer på bio så som Avatar och Tintin. Tekniken var dock aldrig någon monstersuccé och har fått återkommande kritik för att inte vara mer än en fluga som inte tillför något större till film och tv-upplevelsen. Marknaden för 3D tv-nådde sin topp under 2012 och har sedan dess tickat stadigt nedåt.

Just nu är det istället Utra-HD och 4K-upplösning som tv-tillverkarna vill locka köparna med. Hur detta kommer gå återstår att se. Kanske får vi i framtiden även återse 3D då tekniken trots allt kommit och gått sedan 1950-talet. Märk väl också att detta inte nödvändigtvis reflekterar teknikens framtid när det gäller filmvisningar på bio.