Välkända Kef har på senare tid bjudit på ljudupplevelser utöver det vanliga, bland annat med trådlösa högtalare som Muo och Egg. Porsche Design är lika kända de och även det märket är ofta synonymt med kvalitet i yppersta klass.

Kef In Motion

De båda tillverkarna har slagit sina kloka ihop och lanserat ett par intressanta produkter där Porsche Design står för form och Kef för det tekniska. Ett par biffiga over ear-lurar med aktiv brudreducering, en bluetooth-högtalare samt dessa trådlösa in-ear lurar – samtliga med formgivarens karakteristiska ”metalliska” design. Helt i vår smak.

Kef In Motion, som hörlurarna heter, levereras i en elegant förpackning (fattas bara annat) och de olika delarna ligger snyggt uppradade i formskummet tillsammans med ett reseetui märkt med båda tillverkarnas logo.

De relativt stora snäckorna är dessutom löstagbara. Detta innebär att de kan fästas antingen på en traditionell kabel och anslutas till hörlursuttaget på din smartphone, eller till ett nackband och då trådlöst via bluetooth. Väljer du trådlöst kan du styra funktionerna via knapparna på nackbandet, trådat blir det till att använda telefonen då sladden saknar fjärrkontroll.

Snålt med pluggar

Det medföljer tre storlekar silikonpluggar vilket är snålt med tanke på priset. Nu hade vi tur, de minsta passade perfekt, men nog hade de kunde inkludera fler alternativ i olika material. Passformen är annars bra och med bygeln vilandes över nacken avlastas tyngden från snäckorna och de sitter fast bra även om vi rör på oss mer aktivt.

Kef In motion

För att koppla ihop lurarna med telefonen håller du inne strömknappen på höger sida under ett par sekunder. Enheten dyker direkt upp i menyn och det hela är okomplicerat och går snabbt. På den vänstra sidan hittar vi övriga knappar för att höja och sänka volymen, samt en multifunktionsknapp för att pausa musiken, byta spår (endast framåt), handsfree samt för att aktivera röststyrningen. Mycket pedagogiskt och det tar inte lång tid att lära sig hitta rätt bland funktionerna.

Hörlurarna känns riktigt påkostade med hög kvalitetskänsla rakt igenom, och när vi börjar lyssna på dem blir vi med besked övertygade. Ljudet är riktigt bra, otroligt rent med en detaljrikedom som imponerar. Ljudbilden lutar mer åt det ”vassa” hållet med fokus på just detaljer. Basen är välbalanserad och ackompanjerar mellanregister och diskant perfekt, men är du ute efter en källardjup upplevelse bör du leta vidare.


OmdömeM3 rekommenderar

Första intrycket är helt klart positivt. Designen är en fullträff och prestandamässigt finns inget att anmärka på. Hörlurarna är IPX5-klassade, det vill säga ”spolsäkra”, och känns överlag solida. Vid trådlöst lyssnande finns stöd för apt X vilket ger ett bättre ljud, förutsatt att även uppspelningsenheten är kompatibel. För högupplöst ljud används kabelanslutning. Batteritiden får klart godkänt med upp till tio timmars lyssnande.


Fakta Kef In Motion

Pris: Cirka 2 500 kronor
Typ: Bluetooth in ear
Impedans: 16 ohm
Frekvensomfång: 20 - 20 000 Hz
Anslutning: Bluetooth (v4.1 med aptX codec), 3,5 aux
Vikt: 45 gram

plus

Ljudet
Design
Bra passform

minus

Dyra
Snålt med öronproppar i olika storlekar

Betyg 9 av 10