Ingen har väl lyckats missa att USA:s nya president Donald Trump är en hängiven Twitter-användare? Som verktyg har han fram tills nu använt en Android-lur från Samsung, men efter inträdet i Vita Huset tvingas han byta plattform.

Cult of Mac rapporterar att presidenten är försedd med en ”säker och krypterad enhet godkänd av Secret Service”. Trump har även tilldelats ett nytt telefonnummer som bara ett fåtal har tillgång till.

USA:s president kan inte använda vilken smartphone som helst. Telefonen behöver vara supersäker och trist nog för Trump kvalar Android inte in. Vad för telefon Trump kommer använda fortsättningsvis är oklart.

När Barack Obama blev president år 2009 blev hans strid för hans älskade Blackberry världskänd. Efter mer än två månader av utdragna diskussioner, bestämdes det att Obama fick behålla telefonen som då blev tungt modifierad. Han uppgraderade till slut ändå, och enligt rapporterna till en Iphone. Men den förre presidentens Iphone kunde varken ladda ner appar, ta bilder eller ens spela musik. Allt han kunde göra var att surfa på internet och läsa nyheter.

Om Donald Trump också har en Iphone är oklart, men det vore en intressant twist med tanke på hans förhållande gentemot Apple under presidentkampanjen. Ett tag manade Trump till bojkott av företaget då Apple vägrade låsa upp en enhet åt FBI.

Trumps gamla telefon kan sluta sina dagar på Newseum – ett museum som hedrar evolutionen av elektronisk kommunikation. Kuratorer från museet har försökt nå Trumps kampanj utan resultat.