Den oförarglige, plattformshoppande dinosaurien Yoshi är tillbaka – och precis som i Wii U-titeln Yoshi's Woolly World är det textilier för hela slanten. Alla karaktärer, världar och samlarobjekt består av någon form av tyg, något som bäddar för en puttenuttig och färgglad upplevelse. Nyheterna i 3DS-remaken inkluderar utökat Amiibo-stöd och nya spellägen och funktioner som innefattar den storkäftade gullhunden Poochy.

Visuellt bäddar det mindre formatet för en kraftigt nedtonad grafisk upplevelse, men Poochy and Yoshi's Woolly World ger fortfarande ifrån sig varma, färgsprakande vibrationer som lyfter de många nivåerna väl. Bandesignen imponerar inte inledningsvis, men när nya element och hinder introduceras under spelets gång blir variationen mer påtaglig och underhållande.

Poochy & Yoshi's Woolly World
Ibland är det bättre att fly än illa fäkta.

Banorna avverkas i klassisk plattformsstil; vi samlar nystan, sväljer fiender och räddar våra kompisar. Varken mer eller mindre – det är lätt att lägga ifrån sig och plocka upp spelet utan att för den sakens skull sjunka ner i det totalt. Svårighetsgraden är lagom och snuddar bitvis vid "för lätt"-gränsen. Åtminstone om vi spelar lätta "Mellow mode" som låter dig använda de små Poochy-valparna för att lösa problem och lättare ta dig vidare i spelet.

En av de större behållningarna med Poochy & Yoshi's Woolly World är just tillgängligheten – även om det är tungan-rätt-i-mun-hopp och kluriga lönngångar precis överallt så lämnar upplevelsen inga större intryck. När stora AAA-titlar och invecklade intriger kräver mycket av vår tid och tankekraft är det skönt att slänga sig ned i soffan och "bara lira lite." Vill du samla ihop alla föremål och låsa upp nya saker eller springhoppa dig fram mot målet så snabbt som möjligt? Det är helt upp till dig.

Poochy & Yoshi's Woolly World
Förvandlas till mega-Yoshi och meja ner allt i din väg.

Kontrollen fungerar utan krusiduller och går bra ihop med bandesignen, som för den plattformsvane spelaren inte bjuder på några särskilt revolutionerande moment eller innovationer. Det är snarare tajt, välbekant och precis lagom mångfacetterat för att behålla vårt intresse en dryg timme åt gången. Mer krävande spelare kan säkert finna upplevelsen för ordinär och i stället leta upp någon indietitel på Steam eller damma av Super Mario Galaxy.

Den som letar efter ett lagom engagerande tidsfördriv på väg till skolan eller jobbet kan mycket väl vilja slänga upp fyra hundralappar för Poochy & Yoshi's Wooly World.

Omdöme:

Konkurrensen om plattformsspelarnas uppmärksamhet är hård på Nintendo 3DS. Poochy & Yoshi's Woolly World gör inte bort sig, men erbjuder inte heller något som får spelet att lägga sig flera klasser över de andra. Det är visuellt tilltalande, välproducerat och erbjuder älskare av föremålssamlande många timmars tidsfördriv. Och alldeles lagom roligt.

Fakta Poochy & Yoshi's Woolly World

Genre: Plattform
Utvecklare: Good-Feel
Format: Nintendo 3DS
Lansering: 3 februari
Pris: 400 kronor

plus

Rätt fint att titta på
Lättillgängligt
Bitvis grymt soundtrack

minus

Inte särskilt utmanande
Lämnar inga bestående intryck

Betyg 4 av 5

Poochy & Yoshi's Woolly World Pris vid test: 398 kr.

Bästa pris just nu: 399 kr