På minussidan har vi en del mindre spännande miljöer i form av trånga grottsystem, som ärligt talat känns rätt oinspirerade. Tekniskt sett märks det också att Nioh har en oerhört lång och brokig utvecklingstid bakom sig. Visserligen får du möjlighet att spela i 60 bilder per sekund (du får välja mellan det eller högre upplösning), vilket gör underverk i ett precisionskrävande spel som detta – men både animationer och effekter klarar knappast av att mäta sig med de främsta konkurrenterna i actiongenren.

Nioh

Ren och skär spelglädje

Lyckligtvis är det petitesser i sammanhanget. För trots att Team Ninja bitvis M3 rekommenderarskamlöst stjäl inslag från sin uppenbara förebild klarar Nioh av att stå på egna ben. Det har ett flyt som knappt ens Bloodborne kommer i närheten av, och det erbjuder ett djup som gör att vi hela tiden behöver utveckla vår spelstil.

Nioh är ett utmärkt exempel på vad det är som gör den här genren så speciell. Visst, det är svinsvårt på sina håll, och du kommer vilja slänga handkontrollen i väggen av ren ilska när det går dåligt. Men när du väl sätter sista hugget i nyllet på det som till en början verkade vara en helt jäkla omöjlig boss är det ren och skär spelglädje.

En tidig kandidat till årets bästa spel? Absolut!


Fakta Nioh

Format: Playstation 4
Genre: Action/rollspel
Pris: 600 kronor

plus

Otroligt bra strider.
Utmanande på precis rätt sätt.
60 bilder per sekund.
Bossarna.

minus

En del oinspirerande nivåer.
Grafiskt föråldrat.

Betyg 5 av 5