Även om många av oss skickar gott om mejl så får vi inte alltid svar så ofta som vi hade önskat. Ibland kanske vi inte får svar alls. Något som faktiskt kan ha att göra med hur vi avslutar våra mejl.

Boomerang, företaget bakom appen med samma namn, sammanställde nyligen en studie som tittade på hur olika sätt att avsluta ett mejl gav olika svarsfrekvenser. De tre vanligaste mejlavsluten var då "thanks" (tack), "regards" (hälsningar) och "cheers" (ha det bra) men det avslut som istället visade sig ge bäst svarsresultat var "thanks in advance" (tack på förhand). Detta gav då en svarsfrekvens på hela 65.7 procent vilket kan jämföras med "best" (bästa) som istället gav en frekvens på bara 51.2 procent.

Överlag visar undersökningen att det ger bäst resultat att avsluta ditt meddelande med någon form av tack (tack, tack så mycket, tack på förhand) ifall du vill ha svar på det. Som underlag för studien har Boomerang analyserat över 350 000 olika mejltrådar.

Märk dock väl att studien gäller för det engelska språket varför resultaten kan komma att se annorlunda ut om du exempelvis skickar mejl främst på svenska.

Du kan läsa mer om studien här.