Vd:n för Tesla och Spacex, Elon Musk, är inte främmande för att göra stora uttalanden kring framtiden. Nu förutspår miljardären att människan en dag kommer bli överflödig gentemot maskinerna, såvida vi inte kan tänka oss att bli cyborger.

Missa inte: Google jobbar på "strömbrytare" för att undvika Skynet

– Med tiden tror jag att vi kommer få se en närmare sammanslagning av biologisk intelligens och digital intelligens, sa Elon Musk under ett föredrag vid World Government Summit i Dubai, då han också lanserade Tesla i Förenade Arabemiraten, rapporterar Cnbc.

Musk förklarar att han syftar främst på brandbredden och hastigheten mellan en hjärna och en digital version av dig själv. Där datorer kan kommunicera ohindrat med triljoner bits per sekund medan människor behöver göra det genom att skriva med sina fingrar i cirka 10 bits per sekund.

– Någon slags teknik för att höja bandbredden från hjärnan hade kunnat hjälpa oss att nå en symbios mellan människa och maskinintelligens och skulle kunna lösa kontrollproblemet så väl som problemet med användning, säger Musk.

Elon Musk har varit en återkommande kritiker gällande hur samhället ser på AI och har flera gånger sagt att AI kommer utgöra ett enormt problem för människan i framtiden som vi i dagsläget inte är redo för. Detta gäller både för ingenjörs-AI (robotar som kan städa ditt hus, bilar som kör själva, med mera), som hotar eliminera oerhörda mängder jobb, så väl som kognitiv AI som mer liknar en hjärna och teoretiskt sätt skulle kunna bli betydligt smartare än någon människa.