Det var på spelmässan E3 förra året som Sony och Activision avslöjade att Crash Bandicoot-spelen från Playstation 1-eran skulle göra comback på Playstation 4 i ny skrud.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy är samma hederliga spel, fast med krispig hd-grafik och uppdaterad ljudmix, något fansen bett om i evigheter.

Men själva släppdatumet har dröjt. Det var först under gårdagen som Activision äntligen berättade när vi får sätta tänderna i nygamla Crash Bandicoot, och det blir inte mindre än den 30 juni. Bakom utvecklingen står Vicarious Visions som är mest kända för Skylanders-serien.

"Det här är en AAA-remaster. Vi ger det här den kärlek och uppmärksamhet för detaljer som alla våra andra AAA-spel", säger spelets director Dan Tanguay i ett uttalande på Sonys Playstation-blogg. "Vi bygger det genom att använda originalspelens bangeometri så att det kommer så nära originalet som möjligt. Vi kallar det även för en remaster plus, vilket innebär att vi lägger till funktioner som vi tror att fansen kommer att älska!"