Imax har öppnat den första av flera planerade biografer som kommer att satsa på virtual reality och byta ut vita duken mot ett headset, skriver Engadget.

Uploadvr rapporterar att den första av biograferna i Los Angeles använder sig av en blandning av HTC Vive och Strabreeze Starvr headsets som förvaras i fjorton isolerade kapslar som även innehåller en Dbox cinema-stol, en vibrerande väst och andra tekniker som påverkar tittaren fysiskt.

Löser du biljett kan du antingen uppleva något ensamstående, som John Wick Chronicles, eller få mer av en smakmeny bestående av olika VR-upplevelser. Biograferna låter användare pröva på både film och spel.

Tanken bakom är att locka personer som är intresserade av virtual reality men tycker att tekniken är för dyr eller omständig för att införskaffa privat.

Ytterligare vr-center från Imax är än så länge planerade för New York, Kalifornien, Kina och Storbritannien allt eftersom företaget kommer testa marknadens intresse. Om en av Imax vr-biografer dyker upp i Sverige återstår att se.