Samsung Pay har gått över från betafasen till skarpt läge. Det meddelar mobiljätten i dag, och utannonserar samtidigt ett par nyheter för sin digitala plånbok. Dessutom läggs Handelsbanken och Rikskuponger till i kortutbudet.

Medlemskort kan läggas in i Samsung Pay

För det första går det nu att lägga in medlemskort i appen. Funktionen kallas "kundkort" och stödjer exempelvis sådana från Clas Ohlson, Kicks, Åhlens, Gina Tricot och Apoteket. Ett hårt slag för våra traditionella etuier och plånböcker månne, och något Samsung uttryckligen sagt att man vill satsa på.

Funktionen låter användaren:

  • Visa sitt personnummer som streckkod för att samla poäng.
  • Registrera nya kundkort via en lista i appen
  • Lägga till helt nya kort där medlemsnumret visas som streckkod.

För att lägga till medlemskorten i Pay behöver du skanna av plastversionen av det med appen, eller skriva in person-/medlemsnummer.

– Genom att samla korten på ett ställe behöver du inte oroa dig för att du har glömt något av dina medlemskort hemma och missar därför aldrig att samla poäng eller få bonus på dina köp, säger Oscar Nöjd, produktchef IM på Samsung, i ett pressmeddelande.

Funkar med fler Samsung-enheter

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus, som började säljas alldeles nyligen, har naturligtvis stöd för Samsungs mobila plånbok. Företaget har också gjort sin smartklocka Gear S3 Pay-kompatibel. Detta kräver dock att du ansluter klockan till en telefon som kör Android 4.4 eller senare. Funktionen för att lägga in medlemskort fungerar ännu inte med Gear S3.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Det här behöver du: En Samsung telefon av modell Galaxy S8, S8 Plus, Galaxy A5 (2016), Galaxy S7 eller Galaxy S7 Edge. Stöd finns också för smartklockan Gear S3. Samsung Pay finns förinstallerad på din telefon om du har uppdaterat till senaste operativsystemet. Ett anslutet kort från Handelsbanken, Eurocard, Mastercard, Nordea, SEB och Visa krävs också. Rikskuponger går också bra.

Så betalar du: Svep uppåt från skärmens nedre kant från låst skärm, hemskärm eller svart skärm. Verifiera med ditt fingeravtryck och placera sedan enheten på betalterminalen. Samsung Pay fungerar även i offline-läge där du kan göra transaktioner utan internetuppkoppling (med vissa begränsningar beroende på bank)