Instagram fortsätter att slåss med Snapchat. Nu släpper bildappen en funktion för bildalbum som låter användarna bildbomba sina följare utan att för den sakens skull äta upp hela deras flöden. De nya albumen kan då innehålla upp till tio bilder eller klipp som det går att bläddra i. Bilderna kan förstås justeras indviduellt med olika filter för att dina "like-raketer" ska nå så långt som möjligt.

Missa inte: Snapchat får däng av nya Instagram Stories

När Instagram-användare nu öppnar appen kommer de när de postar inlägg att se en ny knapp för att posta flera bilder samtidigt. När bilderna sedan delas till folks inläggsflöden kommer en blå prick markera om det går att bläddra i inlägget för att se fler bilder. För att få tillgång till uppdateringen krävs Instagram version 10.9 till Ios eller Android.

Instagram själva säger att funktionen är tänkt för att dela typiska fotomotiv som exempelvis en födelsedagsfest men föreslår att den även går att använda för att dela mer otraditionell saker som exempelvis ett recept. Vi lär kunna se långt mer kreativa saker än så de kommande dagarna.

Techcrunch noterar samtidigt att albumfunktionen faktiskt redan funnits innan men då bara kunde användas av annonsörer. Betyder det att vanliga användare snart också får tillgång till att posta fungerande länkar i appen? Det återstår att se.