Om någon för ett par veckor sedan hade sagt till mig att Nokia 3310 skulle bli den hetaste produktlanseringen på årets MWC-mässa hade jag trott att denne blivit fullständigt bindgalen. Stöttåliga telefoner med lång batteritid och kassa specar finns redan i överflöd – och fungerar utmärkt att ha i reserv när din Super Amoled-IP68-8GB-Snapdragon-flaggskeppsnalle säger tack och hej.

Nej, företaget HMD Globals ess i rockärmen är just den mytomspunna nostalgifaktor som omgärdar Nokia 3310-telefonen. Vi har alla suttit där och spelat Snake II, mekat ihop egna ringsignaler och tappat den i backen så många gånger att en Iphone 7 inte ens klarat en sjättedel av påfrestningen.

Nya 3310 ser inte ut som sin föregångare, även om den ikoniska formfaktorn i hög grad känns igen. Skärmen är i färg, menysystemet är gridbaserat och telefonen är även utrustad med en kamera. Det viktiga är att man behåller samma namn och känsla. Precis som när Nintendo avslöjade NES Classic Mini kommer alla att vilja ha en. Att man inte kunde leverera på efterfrågan var ett dråpslag, och förhoppningsvis något HMD kan undvika.

Nyckeln till den nya 3310:ans succé – för det kommer den att bli – är oslagbar retrocharm i kombination med hett eftertraktade aspekter som överlägsen batteritid och ett attraktivt pris. Den här treenigheten har ingen mobiltillverkare erbjudit tidigare. Det är nya gamla Nokia 3310, som för sitt pris om futtiga 50 euro, kommer hotta upp produktkategorin "reservtelefon" med flera hundra grader. Ett rent genidrag av HMD Global, helt enkelt. En kaxig back to basics-markering som tilltalar alla som ledsnat på att hålla sig ajour med processorkärnor, gigabytes och upplösningar.

För vad är dubbla 16-megapixelkameror, 4k med hdr och 256 GB lagring värt när du desperat stänger av vibrationer och drar ner amoled-skärmens ljusstyrka för att kunna ringa ett sista, superviktigt samtal? Med en extratelefon som vilat i väskan de senaste två veckorna – och alltid är redo när helst du skulle behöva den – är problemet ett minne blott. För en femhundring blir nya 3310 ett givet köp.