Nvidia Shield TV har till synes inte mycket gemensamt med hyllade spelkonsoler som Microsofts Xbox One och Sonys Playstation 4. Den är betydligt mindre kraftfull och kan inte köra de mest krävande spelen. Men Nvidia Shield TV är både liten och billig, något som gör apparaten till ett intressant alternativ för spelare med begränsad budget.

Nvidia Shield TV
Nvidia Shield TV

Strömma spel från din dator

I likhet med Nvidia Shield Portable och Nvidia Shield Tablet stöds Gamestream, en teknik som låter dig strömma spel från en dator med Geforce-grafikkort till din tv-apparat.

Endast ett fåtal titlar stöds officiellt och dessa visas i Gamestream-menyn. Men det går att lägga till genvägar till andra spel med hjälp av det medföljande programmet Geforce Experience. Har du ett konto på Steam kan du dessutom lägga till Steam Big Picture och få tillgång till versioner som anpassats för tv- apparater.

Steam Big Picture
Steam Big Picture

Har du en modern platt-tv med 4k-upplösning kommer bildkvaliteten att bli betydligt bättre än på din gamla mossiga datorskärm, tack vare stöd för Ultra HD-streaming.

Det bör nämnas att det finns en risk för att spelet laggar en aning när det strömmas till din tv-apparat. Det märks mest i skjutarspel, där ju varje hundradels sekund kan vara av betydelse. För att minimera lagget bör du se till att ditt trådlösa nätverk är så snabbt som möjligt, alternativt köra med en trådad uppkoppling.

Köper du ett exemplar av Nvidia Shield TV får du en handkontroll med på köpet, något som gör paketet aningen mer intressant än liknande lösningar som Steam Link.