Arms

20. Arms

Minns du Punch-Out till NES? Arms är väl kanske inte riktigt samma sak, men nog märks det att Nintendo har hämtat en hel del inspiration från sin klassiska boxningsserie. Här slåss du mot robotar med alldeles för långa armar, antingen genom att själva vifta på armarna eller kontrollera kalaset med traditionella knapptryckningar. Oerhört underhållande mot vänner.

Pris: 599 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!


Fast

19. The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim börjar få en hel del år på nacken nu (kom igen Bethesda, utannonsera en uppföljare!), men har faktiskt åldrats riktigt bra. Switch-versionen må sakna alla fantastiska moddar som har släppts, men grundmaterialet är såpass bra att det egentligen inte finns en anledning till att inte spela det här. Ja, om du nu inte redan har gjort det på någon av alla andra format som det släppts till.

Läs vår recension här!

Pris: 482 kronor hos Proshop.


Overcooked

18. Captain Toad: Treasure Tracker

Det här sockersöta pusselspelet lanserades redan på Wii U – lyckligtvis har det åldrats med värdighet. Här får vi jaga skatter i rollen som Toad, över en hel uppsjö smart designade banor. Switch-versionen bjuder på en hel del nydesignade nivåer med Super Mario Odyssey-tema.

Läs vår recension här!


Lego City

17. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

2010 gjorde Nintendos klassiska Donkey Kong bejublad comeback med Donkey Kong Country Returns. Uppföljaren lanserades till Wii U för några år sedan, och är bättre på alla möjliga sätt. Till Switch saknas kanske nyheter sett till vad det faktiskt kostar, men har du inte spelat det tidigare väntar ett riktigt grymt plattformsspel.

Läs vår recension här!

Pris: Från 544 kronor hos Prisjakt.


Bayo 2

16. Bayonetta 2

Med rötterna i Devil May Cry gjorde Bayonetta dundersuccé bland actionfansen när det lanserades för närmare tio år sedan. Den tidigare Wii U-exklusiva uppföljaren bjuder på mer av samma sak – och lyckas samtidigt putsa till de brister originalet hade. Ett av de absolut bästa spelen i sin genre någonsin.

Läs vår recension här!

Pris: 538 kronor hos Spelbutiken.se.


Octopath

15. Octopath Traveler

Octopath Traveler är ett supermysigt rollspel av den gamla skolan, som med en fantastisk grafikstil verkligen står ut från mängden. Även spelmekaniken är unik: istället för att följa efter en och samma äventyrare får du stifta bekantskap med åtta olika historier. Det blir aningen spretigt, men också varierande. Pluspoäng för ett underhållande stridssystem.


street

14. Rocket League

Få har väl missat dundersuccén Rocket League? Den här Switch-versionen tillför inte mycket nytt, men bara det faktum att vi nu kan spela det här överallt gör det värt sina slantar. Ett av de absolut bästa onlinespelen någonsin.

Läs vår recension här!

Pris: 289 kronor hos Dustin.


Darkest


13. Darkest Dungeon

De senare åren har det kommit en våg av spel med skyhög utmaning. Darkest Dungeon tillhör de allra svåraraste. Här får du navigera i mörka grottor, slåss mot ilska bestar och försöka överleva så länge du kan. Din samling hjältar kommer dö, om och om igen – och har de väl bitit i gräset är de förlorade för alltid. Knappst något du plockar upp för lite lättsamt röj, men hur som helst närmast ett måste att ha till Switch.

Läs vår recension här!

Pris: 378 kronor hos Spelbutiken.


Golf Story

12. Golf Story

Golfspel är kanske inte den sexigaste genren, men så är ligger inte heller fokus i Golf Story på att lära sig den perfekta svingen. Här bakas nämligen den ädla sporten ihop med en rollspelshistoria, förklätt i supersöt pixelgrafik. Spelvärlden är stor, och här finns åtta banor att utfroska – alla med helt egna teman.

Pris: 14,99 dollar hos Nintendo.


Stardew

11. Stardew Valley

Minns du klassikern Harvest Moon? Stardew Valley är på många sätt dess spirituella, och mycket bättre, uppföljare. Här får du chansen att leva det hårda livet som bonde, med allt vad det innebär i form av att utforska mörka grottor i jakt på skatter, ragga blivande partners och införskaffa bättre föremål. Vanebilande, charmigt och proppat med innehåll.