Blaster Master

20. Blaster Master Zero

Växte du upp under åttiotalet och tidiga nittiotalet är chansen stor att du har sprungit på Blaster Master. Genom åren har Sunsofts actionplattformare fått kultstatus i spelvärlden, och just därför slog nyheten om att titeln skulle få en uppföljare ned som en bomb. Blaster Master Zerro bygger vidare på samma koncept som i originalet: Du ska kort och gott panga dig runt på ett gäng tvådimensionella banor. Grafiskt är det tokcharmigt, med sin NES-trogna stil.

Pris: 9,99 dollar hos Nintendo


Fast

19. The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim börjar få en hel del år på nacken nu (kom igen Bethesda, utannonsera en uppföljare!), men har faktiskt åldrats riktigt bra. Switch-versionen må sakna alla fantastiska moddar som har släppts, men grundmaterialet är såpass bra att det egentligen inte finns en anledning till att inte spela det här. Ja, om du nu inte redan har gjort det på någon av alla andra format som det släppts till.

Läs vår recension här!

Pris: 482 kronor hos Proshop.


Overcooked

18. Overcooked

Team 17 är mest kända för sin Worms-serie, men den brittiska utvecklaren har faktiskt fler strängar på sin lyra. Overcooked var ett av 2016 års stora succéer, och kan enkelt beskrivas som ett extremt hektiskt partyspel, där du lagar mat tillsammans med dina vänner. Här ställs stora krav på kommunikation, särskilt efter de inledande nivåerna när utmaningen snabbt stiger. Switch-versionen dras med en del tekniska bekymmer, men överlag är det här ändå ett grymt bra köp.

Pris: 19,99 kronor hos Nintendo.


Lego City

17. Lego City Undercover

Lego och Grand Theft Auto – fungerar verkligen den kombinationen? Jodå, Lego City Undercover släpptes till en början till Wii U, men har efter några år äntligen hittat till fler format – däribland Switch. Här får vi ratta Lego-bilar i en öppen stad, slåss mot skurkar och klä ut oss till otaliga karaktärer. Lekfullt och med en stor dos låg humor.

Pris. 379 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!


Snipperclips

16. Snipperclips

Switch är ju verkligen designad för att det ska vara enkelt för två spelare att spela tillsammans i tv-soffan, och inget spel gör detta bättre än Snipperclipps. Här handlar det om att lösa diverse enkla pussel genom att samarbete i rollen som två eller fler pappersfigurer. Mekaniken går ut på att du klipper till (ja, alltså med en sax) dina medspelare så att de får olika former – för att på så sätt exempelvis passa in i förutbestämda formationer. Kreativt så det förslår.

Pris: 19,99 dollar hos Nintendo.


Xeno

15. Xenoblade Chronicles 2

Har du lirat klart The Legend of Zelda: Breath of the Wild och vill ha ytterligare ett episkt äventyr är Xenoblade Chronicles 2 ett bra val. Här har du en ultratraditionell japansk rollspelsberättelse, förlagd i en fantastiskt värld och med ett avancerat stridssystem som lär hålla dig sysselsatt ett bra tag.

Läs vår recension här!

Pris: 519 kronor hos Dustin.


street

14. Rocket League

Få har väl missat dundersuccén Rocket League? Den här Switch-versionen tillför inte mycket nytt, men bara det faktum att vi nu kan spela det här överallt gör det värt sina slantar. Ett av de absolut bästa onlinespelen någonsin.

Läs vår recension här!

Pris: 289 kronor hos Dustin.


Darkest


13. Darkest Dungeon

De senare åren har det kommit en våg av spel med skyhög utmaning. Darkest Dungeon tillhör de allra svåraraste. Här får du navigera i mörka grottor, slåss mot ilska bestar och försöka överleva så länge du kan. Din samling hjältar kommer dö, om och om igen – och har de väl bitit i gräset är de förlorade för alltid. Knappst något du plockar upp för lite lättsamt röj, men hur som helst närmast ett måste att ha till Switch.

Läs vår recension här!


Golf Story

12. Golf Story

Golfspel är kanske inte den sexigaste genren, men så är ligger inte heller fokus i Golf Story på att lära sig den perfekta svingen. Här bakas nämligen den ädla sporten ihop med en rollspelshistoria, förklätt i supersöt pixelgrafik. Spelvärlden är stor, och här finns åtta banor att utfroska – alla med helt egna teman.

Pris: 14,99 dollar hos Nintendo.


Stardew

11. Stardew Valley

Minns du klassikern Harvest Moon? Stardew Valley är på många sätt dess spirituella, och mycket bättre, uppföljare. Här får du chansen att leva det hårda livet som bonde, med allt vad det innebär i form av att utforska mörka grottor i jakt på skatter, ragga blivande partners och införskaffa bättre föremål. Vanebilande, charmigt och proppat med innehåll.

Nintendo Switch Pris vid test: 3199 kr.

Bästa pris just nu: 3111 kr