tetris

20. Puyo Puyo Tetris

Tetris är det mest klassiska pusselspelet någonsin, här kombineras det med supersöta Puyo Puyo – i en mix som snabbt blir galet beroendeframkallande. Innehållsmässigt är det dessutom svårt att klaga, här finns möjligheter att spela online mot andra (och få storstryk), lira i samma soffa eller ta sig ann ett hyfsat välgjort enspelarläge.

Pris: 399 kronor hos CDON.

Läs vår recension här!


Fast

19. New Super Mario Bros U

Är det något Nintendo varit duktiga på hittills är det att damma av gamla Wii U-klassiker och ge dem nytt liv på Switch. New Super Mario Bros U var ett av lanseringsspelen till Wii U, och har väl lite glömts bort när det ska snackas om vilket Mario-spel som är bäst någonsin. Men förutom att New Super Mario-serien börjar kännas lite trött bjuder det här på flera genialt designade nivåer, och ett härligt tempo.


Overcooked

18. Captain Toad: Treasure Tracker

Det här sockersöta pusselspelet lanserades redan på Wii U – lyckligtvis har det åldrats med värdighet. Här får vi jaga skatter i rollen som Toad, över en hel uppsjö smart designade banor. Switch-versionen bjuder på en hel del nydesignade nivåer med Super Mario Odyssey-tema.

Läs vår recension här!


Lego City

17. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

2010 gjorde Nintendos klassiska Donkey Kong bejublad comeback med Donkey Kong Country Returns. Uppföljaren lanserades till Wii U för några år sedan, och är bättre på alla möjliga sätt. Till Switch saknas kanske nyheter sett till vad det faktiskt kostar, men har du inte spelat det tidigare väntar ett riktigt grymt plattformsspel.

Läs vår recension här!

Pris: Från 544 kronor hos Prisjakt.


Bayo 2

16. Bayonetta 2

Med rötterna i Devil May Cry gjorde Bayonetta dundersuccé bland actionfansen när det lanserades för närmare tio år sedan. Den tidigare Wii U-exklusiva uppföljaren bjuder på mer av samma sak – och lyckas samtidigt putsa till de brister originalet hade. Ett av de absolut bästa spelen i sin genre någonsin.

Läs vår recension här!

Pris: 538 kronor hos Spelbutiken.se.


Undertale

15. Undertale

Indiehiten Undertale är ett av de senaste årens mest omtalade titlar – och det kan vara svårt att förstå till en början. Men under den supersimpla ytan finns ett riktigt smart spel, som dessutom bara växer ju mer du spelar det. Klassisk rollspelsmekanik blandas med ett upplägg där du faktiskt inte behöver slåss alls för att överleva, det går lika bra att försöka snacka dig ur situationen.


street

14. Rocket League

Få har väl missat dundersuccén Rocket League? Den här Switch-versionen tillför inte mycket nytt, men bara det faktum att vi nu kan spela det här överallt gör det värt sina slantar. Ett av de absolut bästa onlinespelen någonsin.

Läs vår recension här!

Pris: 289 kronor hos Dustin.

Darkest


13. Darkest Dungeon

De senare åren har det kommit en våg av spel med skyhög utmaning. Darkest Dungeon tillhör de allra svåraraste. Här får du navigera i mörka grottor, slåss mot ilska bestar och försöka överleva så länge du kan. Din samling hjältar kommer dö, om och om igen – och har de väl bitit i gräset är de förlorade för alltid. Knappst något du plockar upp för lite lättsamt röj, men hur som helst närmast ett måste att ha till Switch.

Läs vår recension här!

Pris: 378 kronor hos Spelbutiken.


Golf Story

12. Golf Story

Golfspel är kanske inte den sexigaste genren, men så är ligger inte heller fokus i Golf Story på att lära sig den perfekta svingen. Här bakas nämligen den ädla sporten ihop med en rollspelshistoria, förklätt i supersöt pixelgrafik. Spelvärlden är stor, och här finns åtta banor att utforska – alla med helt egna teman.

Pris: 14,99 dollar hos Nintendo.


Stardew

11. Stardew Valley

Minns du klassikern Harvest Moon? Stardew Valley är på många sätt dess spirituella, och mycket bättre, uppföljare. Här får du chansen att leva det hårda livet som bonde, med allt vad det innebär i form av att utforska mörka grottor i jakt på skatter, ragga blivande partners och införskaffa bättre föremål. Vanebilande, charmigt och proppat med innehåll.

Nintendo Switch Pris vid test: 3199 kr.

Bästa pris just nu: 3378 kr