Om och om igen

Men det absolut största problemet med Wildlands är att du förmodligen redan har sett och gjort i princip allt tidigare. Wildlands erbjuder inte någon ny mix som fräschar upp saker och ting utan det mesta känns gammalt.

Spelmomenten blir repetitiva utan att vare sig karaktärsförbättringar eller berättelse lockar till att vilja fortsätta. Den stora kartan som till en början är så spännande visar sig bara vara just stor. I helikoptern på väg till ännu ett extraktionsuppdrag börjar du och dina kompisar istället prata om bättre spel som The Legend of Zelda: Breath of the Wild och Horizon: Zero Dawn.

Ghost Recon Wildlands 5

Det är synd, för Wildlands har samtidigt prickat in ett en perfekt tidpunkt för att släppas. Det må visserligen krylla av spel med fantastiska öppna världar den här våren men desto färre baserade på att samarbeta med sina kompisar. Här har Wildlands fältet fritt fram tills hösten då förmodligen uppföljaren till Destiny lär dyka upp.

Men Wildlands är inte värt det. Speciellt inte när du måste tvinga tre av dina kompisar att pynta ut 600 spänn vardera för att ni ska kunna få ut det som är en högst medioker spelupplevelse något dopad av goda vänners sällskap. Så gör man inte mot sina kompisar. Bjussa dem på lite bra Tom Clancy istället. Vi föreslår Jakten på Röd Oktober. Starta en läscirkel. Bättre så.


Fakta: Tom Clancy’s Ghost Recon

Genre: Action
Utvecklare: Ubisoft Paris
Format: PC, Playstation 4, Xbox One
Lansering: 7 Mars
Pris: 595 kronor

plus

Kul med kompisar
Mer saltöknar i spel!

minus

Poänglöst att spela ensam
Dåligt djup för samarbete
Oerhört slarvig och obekväm värld och berättelse
Repetitiva spelmoment
Stor men tom värld

Betyg: 2 av 5