Visst, det är bara februari, men vintern har varit mildare än en svensk midsommarafton, vårfåglarna har börjat sjunga och det är till och med snudd på pollenvarning. Det är inte bara naturen som vaknar. Ditt sug efter att påta i trädgården alternativt ditt dåliga samvete över att du negligerat dito har nu också yrvaket tagit sina första stapplande steg - det är dags för handling. Men handling kräver mer än lite jäklar anamma, det krävs rätt redskap också.

Dags att gräva

Du vet att du vill ha en

Du kommer att bli drottning eller kung i grannskapet när du rullar ut din sprojlans nya Bobcat E26 och drar igång med att dränera trädgården samtidigt som du av misstag river uteplatsen för att du inte har läst manualen. En minigrävskopa måhända vara aningen överdrivet, men tänk på hur kul det kommer att vara! E26 är minigrävmaskin komplett med larvfötter och plog. Din plånbok kommer aldrig att förlåta dig, men din rygg kommer att göra det.

Kontakta Bobcat för pris

Den som sår skola skörda

Såmaskin till alla

Nu kanske den förnuftige höjer ett finger och proklamerar ”man kan så för hand”. Visst, man kan även bygga en rymdraket för hand. Om du har tid och det har du inte. Du lever ett skönt prylliv och vill fortsätta göra detta. Proseeder Mini är en såmaskin. Den är utrustad med en tvådelad gallertrumma som förenklar sådden. Och med den här kan du äntligen anlägga den där golfbanan du drömt om.

Kostar 16 995 kronor på Bauhaus

Gå inte på gräset - klipp det i stället

Grassracer?

Om du inte lyckas övertala resten av familjen att de är i behov av en Bobcat kan du i stället smyga in den här med orden ”men då är det ok om jag köper åkgräsklippare i stället” samtidigt som du ser bedrövad ut. Stiga låter dig inte bara roa dig på vintern med deras snowracers, du kan ha lika kul på sommaren i en Stiga Combi 1066 HQ. Combi 1066 HQ kommer med ett ergonomiskt utformat säte och ratt med soft grip.

Kostar 19 995 kronor på Bauhaus

Liemannen

Liemannen

Ibland känns det bra med ett gott dagsverke. Helst kroppsligt sådant. Vi vet inte vem som kom på detta, men i sann M3-anda vill vi glädja alla. Om du ska klippa gräset blir det inte mer handjagat än att göra det med en lie. För dramatisk effekt föreslår vi att klär dig i en svart tunika, sminkar ansiktet vitt och pekar lite lagom hotfullt på grannarna, typ ”du är på min lista”. Eller så utmanar du dem på ett parti schack.

Kostar 1 000 kronor på Granngården


Du vet vilken massaker

Såga med motorhjälp

Efter att du insisterat på att inte läsa manualen för din nyinköpta Bobcat är nu din trädgård fylld av omkullvräkta träd. Du plockar fram din fogsvans som du snattade från träslöjden 1981. Den är rostig och så slö att den inte ens kan skiva bröd. Förtvivla inte. Jonsered CS 2245 S II är en motordriven best till såg som sågar träd som om den hade betalt för det.

Kostar 4 645 hos Hornbach

Hård kuling med DeWalt

Blowing in the wind

I slutet av sommaren kommer det oundvikliga: löv på marken. Det är lika kul som att vada naken genom en fästingangripen äng. Du kan kratta, men sist fick du skavsår i handen, vatten i knäna och vågor i håret. Dina plågor kommer att försvinna lika fort som löven med en batteridriven DeWalt lövblås. DeWalt Solo skapar vindar på upp till 144 km/h. Och om du inte gillar grannarna kan du alltid blåsa in löven i deras trädgård.

Kostar exklusive batteri 1 800 hos Hornbach

Klipp häcken med stil

Frisera häcken

Efter vintern tenderar alla häckar att se ut som om de varit med i ett gatuslagsmål. Vi vet inte varför, men vi vet hur du råder bot på det. Bosch AHS 70-34 700W har 70 centimeter lång skärlängd, om prinsen i Törnrosa haft en skulle filmen ha varit 30 minuter kortare. Drivs med sladd och skär 3 000 gånger per minut.

Kostar 2 090 kronor hos Hornbach