Den populära prisjämförelsesajten Prisjakt gick i dag ut med att 48 023 e-postadresser och användarnamn "kommit ut externt" – vilket innebär att de kan ha hamnat i illvilliga händer.

Än så länge finns inga tecken på att lösenord läckt från tjänsten, som i dag har cirka 900 000 unika besökare varje vecka. Lösenorden lagras inte i klartext. Drygt 500 gamla postadresser och personnummer knutna till användare av forumet Minhembio omfattas också.

Prisjakt
Mejlet som skickades ut från Prisjakt tidigare i dag.

Prisjakt säger sig ha vidtagit nödvändiga säkerhetsåtgärder efter läckan och ber medlemmarna om ursäkt för det inträffade. Man passar också på att gå ut med en allmän rekommendation om att ha som vana att byta lösenord regelbundet.

Uppdatering:
I ett mejl till M3 skriver Maria Hall, CTO på Prisjakt, att man upptäckte läckan förra veckan. Sedan dess har man gjort en grundlig utredning, och fastslagit att problemet uppstod efter att en anställds kontouppgifter kommit på villovägar. Hon berättar också att Prisjakt har upprättat en polisanmälan efter incidenten.

"Vi ser mycket allvarligt på det här, men det är viktigt att framhålla att vi inte har några indikationer på att lösenord kommit ut", skriver Maria Hall.

Även om en läckt e-postadress i sig sällan innebär någon direkt fara gentemot användaren kan det i vissa fall resultera i att återkommande, besvärliga spam-mejl och annat oombett otyg landar i ens inkorg.