Ett nytt patent lagt av Sony förra fredagen visar att företaget håller på att utveckla en teknik som kan leda till att du snart kan sno batteri från din kompis telefon utan att använda några kablar. Ungefär lite som när du parasiterar på någons wifi, rapporterar What a Future!!

Missa inte: Här är Xperia XZ Premium - vi testar Sonys heta mobil

Patentet som baseras på forskning av James Richard Milne, True Xiong och Charles McCoy presenterar då en metod för att föra över energi och data mellan två hemelektronikföremål så som smartphones, kylskåp, mikrovågsugnar, tv-apparater, datorer och så vidare.

Elektroniken med den nya laddningstekniken kommer då använda antenner för att överföra energi och data med hjälp av NFC (närfältskommunikation). Enligt patentet kommer du att kunna söka efter en antenn på samma sätt som du idag söker efter ett wifi och du kan även skräddarsy vilka laddnings och data hotspots som skall kopplas ihop med vilka.

Patentet nämner dock att tekniken kommer förhindra elektronik som är på batteri från att dela med sig av sin egen energi, såvida de inte är inkopplade för laddning.

Så även om patentet skvallrar om en spännande framtid så är det förmodligen en bit kvar innan vi kan ladda våra telefoner från varandra direkt på stan.