Bästa prylarna att köpa – här sparar du mest

För några år sedan kunde du hitta led-lampor, hdmi-kablar och andra vanliga elektronikprylar betydligt billigare hos dessa butiker än i Sverige. Idag ser det lite annorlunda ut och många av dessa är ungefär lika billiga eller i vissa fall till och med billigare i Sverige. Så när du shoppar runt, glöm inte att alltid kolla på Prisjakt vad motsvarande prylar kostar här. Från svenska butiker är leveranser snabbare och du har skydd av garanti och konsumentlagstiftningen.

Tillbehör

Mobilskal, Apple Watch-armband och andra ”dumma” tillbehör

Tillbehör till mobiler, plattor och datorer som inte har någon elektronik eller precisionsoptik är ett säkert kort. De kostar inte mycket och kan vara rejält mycket billigare än i Sverige. Apple Watch-armband är ett typexempel där du kan skaffa en uppsättning olika stilar för bara några hundralappar.

Fotoutrustning

Fotoutrustning

Hobbyfotografer som inte har råd med proffsgrejerna som säljs i svenska butiker kan fynda i Kina, speciellt på ljussättning. Blixtar, fjärrutlösare, stativhållare, ljusboxar och så vidare kostar en bråkdel. Vad sägs till exempel om Yongnuo YN568EXII för 860 kronor (kostar 2 190 enligt Prisjakt)?

Presenter

Presenter

Svårt att komma på vad du ska ge i present till nån som ”har allt”? I de här butikerna hittar du allt från roliga tesilar och kaffemuggar, till yoga-utrustning, smycken, kaffekvarnar och hur mycket annat som helst. En spiralizer för hemgjord zucchinispaghetti för 45 spänn, eller kanske en slev som mäter vikten på innehållet för 64 kronor.

Lampor

Lampor
En produktkategori där du kan hitta riktiga fynd är lampor av olika slag – ficklampor, cykellyktor, campinglyktor och så vidare. En baklykta till cykeln för 28 kronor kanske smakar? Vad sägs om en liten tålig ficklampa för bilen eller sommarstugan på 2200 lumen inklusive batterier och laddare för 122 kronor? Eller varför inte en pannlampa för kvällsjoggaren på 800 lumen för 37 spänn?

Adaptrar

Adaptrar och andra småprylar

Behöver du en mini displayport-till-vga-adapter, eller kanske en ny usb-hubb? Elektronikprylar som kostar under 200 kronor i Sverige kan du ofta få för under 100 från Kina. Med gratis frakt och några köp under året blir det en del. En 4-portars usb 3-hubb som kostar minst 140 kronor i Sverige kan du få för halva priset. Ägare av nya Macbook Pro eller annan dator med usb-c kan få en usb-hubb med inbygd usb-c-sladd för 75 spänn.