Det har varit väldigt tyst om Oculus-grundaren, Palmer Luckey, sedan hösten 2016 då det uppmärksammades att Palmer Luckey givit hemliga donnationer till Trumptroll och den kontroversiella medieprofilen Milo Yiannopoulos. Något som bland annat upprörde många VR-utvecklare varav flera krävde att Oculus skulle ta avstånd från Palmer Luckey.

Missa inte: Oculus-grundarens Trumpstöd upprör VR-utvecklare

Nu meddelar Facebook, i ett uttalande först publicerat av Uploadvr, att han inte är längre kvar är på företaget.

"Palmer kommer att vara saknad. Palmers arv sträcker sig inte bara till Oculus. Hans uppfinningsrikhet hjälpte starta den moderna VR-revolutionen och har hjälpt till att bygga en industri. Vi är tacksamma för allt han gjort för Oculus och VR, och vi önskar honom lycka till."

Palmer vittande nyligen i en stämning som anklagade honom för att ha varit medskyldig till att stjäla industrihemligheter från Zenimax. Något som resulterade i att Facebook nu blivit tvungna att betala Zenimax 500 miljoner dollar. En dom som de nu söker överklaga. Stämningen ifrågasätter därmed hela Palmer Luckeys tidigare påstående om att han byggde Oculus själv i sina föräldrars garage.

Vad Palmer Luckey ska göra härnäst är okänt.