Det finns många "skojiga" kamera-appar på marknaden och nu vill Microsoft också bidra med en i form av Sprinkes som finns ute nu till Ios. Sprinkles riktar sig främst till tonåringar och är en fotoapp där du kan pynta dina bilder med saker som emojis, klistermärken och effekter.

Missa inte: 16 bortglömda nyhter i Windows 10 Creators Update

Appen använder sig därtill av Microsofts maskininlärnings A.I som kan identifiera saker som ansikten, personers ålder, känslor med mera i bilden. A.I:n kan också avgöra vilken kändis en person ser ut som och till och med föreslå vad för bildtext du borde skriva till en bild.

Den som är vaken känner förmodligen igen flera av de här funktioner från maskininlärningshemsidor så som Celebslike.me och How-old.net vilka Microsoft tidigare gett ut.

Sprinkles är förstås inte Microsofts första fotoapp. Tidigare har företaget släppt Microsoft Selfie (som snyggar till dina selfies) och Microsoft Pix (en fotoförbättringsapps också byggd runt A.I) men Sprinkles är den första från företaget som riktar sig specifikt till en yngre publik.