Bättre ljud och bild

Skillnaden på P10 och P10 Plus är faktiskt ganska många när vi börjar gå igenom specifikationer och funktioner. För det första har vi fått en 1440p-skärm, något som inte heller P9 Plus hade. I gengäld hade P9 Plus amoled-panel, men här har Huawei gått tillbaka till en ips. Det har både för- och nackdelar. Den är ljusstarkare, ungefär 500 cd/m2, men vi saknar den höga konstrasten och den extra stunsen i färgerna som amoled kan ge.

Här hittar vi också samma högtalarlösning som i Huawei Mate 9 Pro. Ljudet är samlat till mono i nederkant när telefonen är på högkant, men växlar till stereo med överraskande tydlig spridning när telefonen befinner sig i landskapsläge. Ljudet övertygar i volym och fyllighet, men kan möjligen upplevas som rörigt i mellanregistret när vi drar upp volymen. Men för att vara en mobilhögtalare håller det hög klass.

Ljudet ur hörlursuttaget håller samma klass som i P10, och troligen är det samma hårdvara. Det är väl godkänt, men inte absolut bästa valet för en audiofil. Samtalskvalitet när vi håller luren mot örat är riktigt bra – vi får både kraftfullt och klart ljud, och bra brusfiltrering på oss själva i mikrofonen.

Huawei P10 Plus
Usb typ c och hörlursuttag. 

Snabbast på vissa saker… än så länge

Under huven hittar vi en del uppgraderingar. Framför allt får vi två gigabyte extra ram-minne, vilket kan vara bra på en stor telefon där du kanske vill köra dubbla appar i split-screen. Dessutom har vi 128 GB flash-lagring istället för 64 GB.

Processorn är samma som i P10 och Mate 9 Pro. Den ligger bra till prestandamässigt i kampen med Snapdragon 821 och Apple A10.

Här sitter också ett batteri på 3 750 mAh. Det verkar behövas, då skärmen ser ut att dra en del extra. Vi får ut en arbetsdag av intensivt användande ut den, vilket är godkänt. Med medföljande laddaren får vi fulladdat batteri kvickt.