2021-10-16: Testsamlingen uppdaterad med test av Razer Hammerhead


Fler hörlurstester:


De hetaste prylarna just nu är hörlurar i allmänhet – och små, helt trådlösa sådana i synnerhet. Kategorin är i sig inte ny utan vi har under flera års tid testat så kallade true wireless-hörlurar. Men nu har utbudet och populariteten formligen exploderat. Även om det finns ett och annat undantag så har ljudprestanda, användarvänlighet och batteritid överlag förbättrats.

Maxa dina hörlurar – så optimerar du ljudet bäst

Hörlurar finns i en mängd olika varianter och generellt kan de delas in i tre huvudkategorier, oavsett om de är trådlösa eller ej. Over ear är de största modellerna med kåpor som omsluter örat, on ear ligger på örat och in ear stoppas in i örat. Därefter tillkommer varianter av dessa, de kan vara slutna, halvslutna, halvöppna eller öppna.

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Till kategorin true wireless räknas in ear-hörlurar som kommunicerar helt trådlöst, dels mellan höger och vänster öronsnäcka sinsemellan liksom mellan hörlurarna och uppspelningsenheten.

Fler och bättre funktioner

När det gäller just true wireless-hörlurar har det funktionsmässigt hänt en hel del på senare tid. De flesta modeller klarar röststyrning och flertalet kommer tillsammans med en dedikerad app för inställningar av olika slag. Det kan vara allt från inställning av ljudbilden och uppdatering av mjukvara till hur mycket av omgivande ljud hörlurarna ska släppa igenom.

Även teknik för en aktiv brusreducering börjar få fäste i produktkategorin liksom möjligheten att anpassa funktionsknapparna för olika ändamål, exempelvis för genvägar där du genom ett eller en kombination av tryck på hörlurarna kan aktivera favoritspellistan i Spotify eller i liknande musikstreamingtjänst.

Testade true wireless-hörlurar