Sol Republic Amps Air: Läcker design och riktigt bra ljud

Amps Air levereras, precis som alla andra true wireless-hörlurar, tillsammans med ett laddningsetui (hard case) med inbyggt batteri. Driftttiden för hörlurarna ligger på runt tre timmar, vilket numera får anses vara medelmåttigt. Med laddningsetuiet kan du i teorin få ut hela 45 timmars lyssnande - i praktiken någonstans runt 35 timmar. En smart funktion är att etuiet även har en usb-utgång så att du kan ladda din mobiltelefon om det skulle behövas.

Sol Republic

Lurarna (liksom laddningsdosan) är sjukt snyggt designade och förmedlar en exklusiv känsla. I förpackningen hittar vi även 4 olika par silikonkuddar som enkelt och snabbt byts ut för att hitta rätt passform. Och trots att de ser lite ”klumpiga” ut sitter de riktigt fast och bekvämt. Men alla har vi olika öron, och vi rekommenderar att du testar dessa hos en återförsäljare innan du slår till. I och med att Amps Air saknar bygel eller krokar för innerörat är det väldigt viktigt att de sitter bra – dels för att de skall sitta kvar, men även så att de håller tätt och levererar bästa tänkbara ljud. Amps Air är även svett- och fukttåliga, vilket gör att de passar fint när du sportar.

Funktionsmässigt finns inte så mycket att skriva hem om. Utsidan av kåporna är förvisso funktionsknappar, med vad dessa kan utföra är onekligen begränsat: Pausa och starta musiken samt svara på – och avsluta – samtal. Du kan även snabbt trycka två gånger för att aktivera Siri eller Google Assistant. Volym och byte av spår får du helt enkelt göra via uppspelningsenheten. Knapparna kommer du även lätt åt ofrivilligt varje gång du ska stoppa in lurarna i öronen och när du bara vill rätta till passformen. En aning irriterande.

Sol Republic Amps Air

Även om det bjuds på snålt med funktioner (det finns inte ens någon dedikerad app) så är själva lyssnandet en soligare historia. Det låter nämligen oförskämt bra, med en blytung basåtergivning som ett skönt svar på de lägre frekvenserna samt ett välbalanserat mellanregister som de stora glädjeämnena. Och det går att dra på ordentligt, och då menar vi att det verkligen går att spela högt. Det är gott om detaljer och luft i de högre frekvenserna – så får du bara lurarna att sitta som de ska är Amps Air bra hörlurar.

OmdömeM3 rekommenderar

De helt trådlösa hörlurarna dras fortfarande med begränsad batteritid, och Sol Republics Amps Air är inget undantag. Här är det snålt med funktioner, med i gengäld ett sagolikt bra ljud som förlåter det mesta. Vi kan absolut rekommendera Amps Air om du prompt vill ha True Wireless och nu finns de till ett betyligt bättre pris än tidigare. 

Fakta Sol Republic Amps Air

Typ: True Wireless-lurar
Anslutning: Bluetooth (4.1)
Batteritid: upp till 3 timmar
Batteri Laddningsetui: 2 200 mAh, upp till 45 timmars lyssning totalt
Hands free-funktion: Ja
Vikt: 5 gram styck, 130 gram totalt (två lurar samt laddningsetui)
Pris vid test: 1 122 kronor.
Pris nu: 1 122 kronor hos Iphonebutiken

Läs mer här!

plus

Bra ljud.
Snygg design.
Kraftfullt laddningsetui (2200mAh).

minus

Få funktioner.
Förhållandevis dyra.

Betyg 8 av 10

Sol Republic Amps Air Pris vid test: 1563 kr.

Bästa pris just nu: 1175 kr