Sony WF-1000X: Brusreducerande dyrgripar för resenären

WF-1000X är det senaste tillskottet i Sonys hyllade X-serie och är precis som sina syskon utrustade med den senaste brusreducerande tekniken. Designen är något futuristisk och det medföljer några uppsättningar av både små vingar och silikonproppar i olika storlekar. Efter att provat ut ett passande par sitter lurarna riktigt fast i örat.

Sony WF-1000X

Hörlurarna saknar modellen funktionsknappar och touchfunktioner i traditionell bemärkelse, men med två fysiska knappar på vardera sida sköter du de flesta funktioner. Med den vänstra bläddrar du genom de olika lägena för brusreducering ,och den högra sköter resten; ett tryck för att pausa eller starta uppspelningen, två för att hoppa framåt ett spår samt tre tryck för att gå tillbaka ett steg. Håller du in knappen ett par sekunder aktiveras Siri/Google Assistant. Samma knapp används även för att svara och avsluta samtal. Det enda som inte kan justeras direkt på lurarna är volymen.

Till skillnad från Sonys WH-1000XM2, med brusreduceringsoptimerare som pingar ut en testton för att ”läsa av” omgivningen, finns här en enklare variant med tre fasta lägen: på, med eller utan visst genomsläpp samt av. Lurarna kan även ställas in att känna av vilka aktiviteter du utför och anpassa ljudbilden efter detta. Är du ute och går är det bra att hålla viss koll på omgivningen medan du i flygplansstolen vill eliminera så mycket omgivningsljud som möjligt. Brusreduceringen i sig är annars effektiv, men inte den bästa vi stött på och långt ifrån den i exempelvis trådade WI-1000X.

Sony WF-1000X

Appen är densamma som till övriga modeller i syskonskaran och här kan du förutom aktivera den anpassningsbara ljudkontrollen ställa in ljud med hjälp förinställda lägen i equalizern, samt välja om ljudkvalitet eller uppkoppling skall prioriteras.

Ljudet är klart och detaljrikt och 6-millimeters-elementen förmedlar bra basåtergivning, men det är samma sak här – vi har lyssnat på bättre, och med tanke på prislappen förväntar vi oss mer. Batteritiden på tre timmar, oavsett om du aktiverat brusreduceringen eller inte, får klart godkänt. Vill du nyttja brusreduceringen utan att lyssna på musik är kapaciteten åtta timmar. Laddningsdosan ger ytterligare sex timmars avlyssning.

Sony WF-1000X

Tillverkare:Sony
Frekvensomfång:20 - 20 000 Hz
Batteritid:3 timmar + 6 timmar (laddningsdosa).
Anslutning:Bluetooth (4.1).
Handsfree-funktion:Ja.
Tillhörande app: Ja.
Pris vid test: 2 690 kronor.
Pris nu: 1 590 kronor hos Claes Ohlson.
Läs mer: sony.se

plus

Brusreducering
Komfortabla
Bra app

minus

Dyra
Tappar kontakten titt som tätt med uppspelningsenhet


Betyg 7 av 10

Sony WF-1000X Pris vid test: 1995 kr.

Bästa pris just nu: 1290 kr