Trust Duet XP: True wireless-hörlurar i budgetklassen som övertygar

Trust Duet XP

Trust Duet XP kommer tillsammans med ett laddningsfordral som är osedvanligt stort. Med andra ord inte det smidigaste, men det finns ett skäl till det. Det huserar nämligen ett batteri på 2 200 mAh och hörlurarna kan laddas upp hela tolv gånger, vilket ger en total speltid på upp till totalt 52 timmar.

Saknar volymkontroll

Själva hörlurarna är varken större eller mindre än genomsnittet och på vardera utsidan finns en multifunktionsknapp för att styra uppspelningen samt hantera samtal med. Funktionerna är desamma oavsett om du använder den högra eller vänstra knappen och det hela är en ganska enkel historia: pausa och återuppta uppspelningen samt byta spår framåt eller bakåt, aktivera telefonens röststyrning samt svara på eller avsluta ett inkommande samtal. Volymen får du med andra ord justera direkt i din mobiltelefon.
 

Trust Duet XP
Stor och klumpig laddningsdosa. Här med Jabra Elite 65t Active som jämförelse storleksmässigt.

Det medföljer tre par silikonproppar i olika storlekar och dessa i kombination med en liten vinge i bakkant gör att hörlurarna sitter både fast och bekvämt i öronen. Även isoleringen från ljud utifrån lämnar lite att önska, vilket lovar gott med tanke på ljudkvalitet och främst då basåtergivingen.

Och även om det tar emot något (hur var det nu med fördomar?) så måste vi erkänna att det låter riktigt bra, och det över hela registret. Förfriskande klart, detaljerat och med ett bastant tryck i nedre delen av frekvensomfånget. Med tanke på prislappen klart över förväntan. Vi saknar emellertid möjligheten att dra på ordentligt då volymen i högsta läget är i blygsammaste laget.

Omdöme

Välkommen tillbaka, Trust – och vi menar det verkligen! Med Duet XP visar tillverkaren att prisvärt även kan vara riktigt bra. Batteritiden imponerar, liksom passform och komfort. Ett par prisvärda true wireless-lurar, helt enkelt.

Specifikationer

Modell: Duet XP
Testad: Juni 2019
Tillverkare: Trust
Anslutning: Bluetooth 5.0
IP-certifiering: IPX5
Batteritid: 4 timmar (+ 48 timmar)
Laddningstid: 3 timmar
Frekvensåtergivning: 20 Hz-20000 Hz
Handsfree-funktion: Ja
Vikt: 109 gram (hörlurar + laddningsdosa)
Pris vid test: 999 kronor
Pris: 549 kronor hos CDON.

plus

Passform.
Bra ljud.
Enkelt handhavande.
Ipx5-klassning.
Batteritid.
 

minus

Saknar volymreglage.
Begränsade volymresurser.
Ljudkvalitet vid samtal.
Otymplig laddningsdosa.

Betyg: 4 av 5