BeoPlay E8 

 Välljudande dyrgripar

När tungviktaren BeoPlay E8 presenterades för knappt två år sedan avar det en välkommen nyhet. Den danska premiumtillverkaren hade nu äntligen ett par true wireless-lurar i produktportföljen och kunde därmed erbjuda modeller i alla segment. Kul, för visst är det något speciellt med produkter från Bang & Olufsen – Inte bara med tanke på design, då de gång på gång bevisat att det inte bara handlar om yta.

Beoplay E8

BeoPlay E8 är testets kanske mesta anonyma lurar och vore det inte för loggorna på utsidan skulle de kunna komma från vilken dussintillverkare som helst. Nu finns det visserligen inte utrymme för hur stora utsvävningar som helst men en lite exklusivare känsla förväntar vi oss.

Vardera sidan består av en stor funktionsknapp med touchfunktion som du styr lurarnas funktioner med. Genom olika antal tryck byter du spår, pausar och startar uppspelningen samt besvarar samtal. Håll dem inne och du höjer (höger) samt sänker (vänster) volymen. Ett snabbt tryck på vänster enhet och musiken pausas samt omgivande ljud släpps in. En smart funktion i stadsmiljö eller om du snabbt behöver samtala med någon. Höja och sänka volymen gör du genom att hålla in touchknapparna. Knapparna ger emellertid ingen feedback så det blir en hel del fel initialt, men när du väl har kommit in i det hela fungerar det riktigt bra.

Beoplay E8

BeoPlay E8 saknar vingar för att fixera lurarna i öronen. Det ingår fem olika uppsättningar proppar och när de skruvats in i hörselgångarna sitter de helt okej. Alltför hastiga rörelser får dem ur läge och det blir en hel del korrigeringar, men detta är väldigt individuellt så även här rekommenderar vi att du provar ut dem innan ett eventuellt köp. De kostar ju faktiskt runt 3 000 kronor så det gäller att passformen är perfekt.

Batteritiden är riktigt bra, upp till fyra timmar klarar de på en laddning och den medföljande laddningsdosan ger ytterligare åtta timmar. Bland testdeltagarna finns det inga som låter dåligt, priserna är höga och kvaliteten genomgående bra. Detta gäller även BeoPlay E6. Vi får krispigt och rent ljud över hela registret. Ljudet är mer åt det vassa hållet och en aning tyngre basåtergivning hade inte skadat.

Omdöme

Trots att modellen nu börjar bli till "till åren" håller de fortfarande, inte minst ljudmässigt. Även batteritiden får klart godkänt men när det kommer till passform och pris känns modellen ifrånsprungen.


BeoPlay E8

Tillverkare:Bang & Olufsen
Frekvensomfång:20 - 20 000 Hz
Batteritid:Upp till 4 timmar + 8 timmar (laddningsdosa).
Anslutning:Bluetooth (4.2).
Handsfree-funktion:Ja.
Tillhörande app:Ja.
Pris vid test: 2 990 kronor.
Pris nu: 2 899 kronor hos 24.se.
Läs mer: beoplay.com

plus

Batteritid.
Bra app.

minus

Dyra.
Tveksam passform.

Betyg 6 av 10

Bang & Olufsen BeoPlay E8 Pris vid test: 2990 kr.

Bästa pris just nu: 1750 kr