Bragi The Headphone

Bantad version med okej ljud

Bragi The Headphone

Har du inte behovet av alla de funktioner som erbjuds med Bragi The Dash finns det enklare och billigare alternativet The Headphone, som mer renodlat fokuserar på musikavlyssning. Efter ett visst strul med installationen, i form av ett antal parkopplingar, fick vi till slut ordning på det hela och kunde börja testa lurarna.

Att det är en nedbantad version gör att vi får ett liknande bra ljud till ett mycket lägre pris. Tyvärr betyder det också att vi inte längre kan ladda lurarna på ett enkelt sätt när vi är på språng. Laddningsskalet som följer med är just bara ett skal för att ladda och förvara lurarna i, det innehåller inget eget batteri. Batteritiden är däremot relativt bra för att vara denna typ av lurar. Sex timmar uppger tillverkaren, och det är nära sanningen.

Vi får ut någonstans mellan fem och sex timmar i våra tester, men det gäller att ladda dem varje natt för att vara säkra på att ta oss igenom också nästa dag. Någon snabbladdning finns inte heller. 80 procent laddning från noll tar en timme, 20 minuter till ger full laddning. På minussidan kan noteras att vi blir lite trötta i öronen efter ett par timmars lyssnande. Här är exempelvis Apple Airpods mer bekväma i längden, förutsatt att de passar öronen såklart.

Knapparna som finns på den högra luren är inga höjdare. Visst är det bra att vi kan höja, sänka och pausa, men knapparna är små och pilliga. Det är enklare att sträcka sig efter mobilen (eller smartklockan) istället. Men allt fungerar och bluetooth-uppkopplingen är mer stabil än i storebror The Dash.

Ljudkvaliteten är godkänd och isoleringen mot omvärlden fungerar utmärkt. Dels på grund av den passiva isoleringen, dels med vad Bragi kallar Audio transparency. Att slå av och på omgivande ljud görs med ett tryck på högra luren och det är imponerande hur tyst det blir med funktionen aktiverad, samtidigt som vi kan höra omvärlden när vi vill det. Lurarna kan spela högt och det låter tillräckligt bra över hela registret, även om vi saknar det riktiga djupet i basen.

Bragi The Headphone

Tillverkare: Bragi
Frekvensomfång: 20 – 20 000 Hz.
Batteritid: Upp till sex timmar.
Anslutning: Bluetooth.
Handsfreefunktion: Ja.
Tillhörande app: Nej.
Övrigt: Saknas
Pris: 990 kronor hos Webhallen.

Läs mer här!

plus

Bra ljud.
Batteritiden.
Bra passform.

minus

Ingen snabbladdning.
Inget batteriskal.
Pilliga knappar.

Betyg 6 av 10

Bragi The Headphone Pris vid test: 1397 kr.

Bästa pris just nu: 1199 kr