Jabra Elite 65t – eleganta med genomtänkta funktioner

Jabra 65t är tillsammans med Active 65t och de mer företagsinriktade Evolve 65t Jabras senaste true wireless-modeller. Om tillverkaren sedan tidigare mest gjort sig kända för robusta och fukttåliga hörlurar med fast passform, inbyggd pulsmätare och andra funktioner med sportiga förtecken är det här mer elegans och stil.

Jabra Elite 65t

Vänster snäcka är utrustad med en funktionsknapp med små markeringar för plus och minus, med vilken du ställer in volymen stegvis eller byter spår genom ett längre tryck. På den högra finns en mer uttalad multifunktionsknapp som du använder för att svara på/avsluta samtal, pausa/återuppta uppspelningen, samt för att aktivera röststyrningsfunktionen. Samma knapp används även för att stänga ute eller släppa in omgivande ljud.


Bra funktioner, suverän app

Passformen är klart godkänd. Hörlurarna sitter inte i lika bra som exempelvis tillverkarens sportvariant Elite Sport, mycket på grund av att fixerande vingar saknas helt – här får du förlita dig på att du skruvar in pluggarna korrekt. Det medföljer tre par silikonproppar (i snålaste laget), och när du väl hittat rätt sitter de riktigt bra och tätt, även om det kan krävas en mindre justering efter snabba eller kraftiga huvudrörelser.

Jabra Elite 65t

Den medföljande appen är exemplarisk när det gäller funktioner, instruktioner och uppdateringar. Här finns en användbar equalizer, både med fasta lägen samt möjlighet till att individuellt ställa in de olika frekvensbanden. Här kan du även ställa in huruvida omgivande ljud ska släppas in eller stänga ute liksom ändra ljudets karaktär vid samtal.

M3 rekommenderar

Ljudet är detaljerat och engagerande med bra återgivning över hela registret med kanske det dynamiska mellanregistret som mest framträdande. Det är luftigt och krispigt, dock inte helt utan viss distorsion vid högre volym. Även vid hands free-samtal utmärker sig Elite 65t som riktigt kompetenta.

Omdöme

Jabra Elite 65t är ett par riktigt snygga och eleganta hörlurar som levererar på i stort sett alla områden. Ljudet får mer än godkänt och appen är riktigt genomarbetad.

Fakta Jabra Elite 65t

Testad: Mars 2019
Färg: Koppar, svart eller guldbeige
IP-certifiering: IP55
Anslutning: Bluetooth 5.0
Batteritid: 5 timmar + 10 timmar (laddningsdosa) 
Dedikerad App: ja
Röststyrning: Ja
Medföljande tillbehör: Tre uppsättningar silikonproppar i olika storlekar, laddkabel (micro-usb), laddningsfodral.
Vikt (två hörlurar): 12 gram
Vikt laddningsdosa: 44 gram
Övrigt: hear through-funktion, 4-mikrofonsteknik
Pris vid test: 1 490 kronor.
Pris nu: 1 777 kronor hos Teknikproffset.

plus

Effektiv reducering av vindbrus.
Riktigt bra ljud.
Användarvänlig app med bra funktioner.

minus

Saknar fixerande vingar för en säkrare passform.

Betyg 8 av 10

Jabra Elite 65t Pris vid test: 1695 kr.

Bästa pris just nu: 1390 kr