Master & Dynamic MW07: Välljudande dyrgripar

Master & Dynamic är inte det mest välkända varumärket för gemene man, men det innebär inte att dessa lurar är mindre intressanta. När vi tidigare testade tillverkarens over ear-modell MW60 imponerades vi både av komforten och av den exklusiva kvalitetskänslan. När Master & Dynamic nu även en lanserat true wireless-hörlurar är förväntningarna därför höga.

Master & Dynamic MW07

Oavsett modell kostar tillverkarens alster en rejäl slant och det gäller även dessa MW07 som går på drygt 3 000 kronor. Fokus ligger precis som i fallet MW07 på finlir och precision i själva konstruktionen snarare än på extrafunktioner.

Sjukt snygga med exklusiv känsla

MW07 har ett hölje av handgjord acetat, en konstfiber, som innebär att varje exemplar har ett unikt mönster. Även formen är ovanlig med rundad bakkant och en plan front. Fem par öronsnäckor i olika storlekar medföljer och på motsatt sida finns en mindre räfflad silikonvinge som effektivt fixerar hörluren i örat. Att de lämpar sig bra även för löprundan är att överdriva en del, men de sitter både fast och komfortabelt.

Laddningsetuiet är tillverkat i rostfritt stål och matchar lurarna både till utseende och kvalitetskänsla. På fronten finns tre små led-lampor som lyser med olika färg beroende på hur mycket batterikraft som återstår i själva etuiet och i hörlurarna.

Master & Dynamic MW07

Bluetooth aktiveras automatiskt när hörlurarna tas ut ur laddningsdosan för första gången men kan även manuellt slås på genom att du trycker in multifunktionsknappen under några sekunder. Med samma knapp pausar och återupptar du uppspelning, byter spår samt aktiverar telefonens röststyrningsfunktion. Ett reglage på vänster öronsnäcka reglerar volymstyrkan. Uppspelningen pausas även automatiskt när de tas ut ur öronen och återupptas när de sätts tillbaka.

M3 rekommenderar

Känslan i både byggkvalitet och komfort är vi mer än nöjda med, och detsamma gäller när vi kommer till ljudprestanda. Beryllium-elementen på 10 millimeter levererar ett fylligt och välbalanserat ljud utan kompromisser. Den övre delen av frekvensomfånget är oerhört detaljerad, faktiskt näst intill övertydlig. Utöver det – jisses vad bra det låter!

Omdöme

MW07 kostar fläsk men denna kombination av högsta komfort, brutal prestanda och unik design är väl värd att lägga investera i om du menar allvar med ditt musiklyssnande.


Fakta Master & Dynamic

Testad: Mars 2019
Färg: Grå, svart, blå eller brun
IP-certifiering: IPX4
Anslutning: Bluetooth 4.2
Batteritid: 3,5 timmar + 10,5 timmar (laddningsdosa) 
Dedikerad app: Nej
Handsfree-funktion: Ja
Röststyrning: Ja
Medföljande tillbehör: fem uppsättningar silikonproppar i olika storlekar, två uppsättningar vingar i olika storlekar, laddningskabel (usb-c), usb-c-adapter laddningsdosa, manual samt förvaringspåse
Vikt (två hörlurar): 19 gram
Vikt laddningsdosa: 80 gram
Pris vid test: 3 289 kronor.
Pris nu: Från 3 289 kronor hos Prisjakt.

plus

Riktigt välljudande.
Exklusiv känsla, udda design.
Sitter fast och bekvämt.

minus

Dyra.
Något otympliga och tunga.

Betyg 8 av 10

Master & Dynamic MW07 Pris vid test: 3289 kr.

Bästa pris just nu: 3190 kr