Motorola Verve Ones+: Tåliga lurar med tveksam mjukvara

Motorola Verve Ones+

Verve Ones+ är ett par riktigt snygga trådlösa bluetooth-hörlurar som med Aptx-teknik på förhand har alla förutsättningar att leverera ett bra ljud. De är sportiga i och med ip57-klassningen, som innebär att de tål svett, regn, vatten och damm. Lurarna levereras i ett riktigt snyggt laddningsfodral som effektivt skyddar dem när de inte används, och vrids fram när det är dags för avlyssning. Sex par silikonproppar medföljer vilket borgar för att de flesta användarna ska hitta rätt storlek. Men för att vara ett par sportlurar tycker vi att passformen är tveksam. Vid kraftiga rörelser upplever vi att de åker ut en bit och tappar en del av isoleringen. I vårt fall blev det med andra ord en del justeringar i löpspåret.

Installationen gav oss en hel del huvudbry. Det var inga problem för telefonen att hitta och koppla upp sig mot lurarna och lyssna på dem. Värre var det däremot för den dedikerade appen som enbart verkar kunna kommunicera med enheterna när de ligger i laddningsdockan. Så fort vi tar ut dem förloras kontakten vilket innebär att alla, annars vettiga inställningar, inte går att använda. Ljudprofiler, medhörning och så vidare måste alltså ställas in medan de laddas!Vi uppdaterade firmware samt provade med tre olika mobiler och resultatet var detsamma. Uselt! Annars är appen riktigt användarvänlig och visar återstående batteritid och via en kartfunktion var de befinner sig om du förlagt dem.

Ljudkvaliteten får godkänt, inte mer. Vid högre volymer brister det med en hel del distorsion. Handsfree-funktionen är däremot bra med dubbla mikrofoner som levererar ett klart och tydligt ljud till den du pratar med. På sidan av varje hörlur finns en stor knapp. Dess funktioner får du gissa dig till då inget står beskrivet i manualen. Men efter en del tricksande så går det att pausa och starta uppspelningen samt byta spår med dessa. De ska även kunna användas för att byta ljudprofil men den syntetiska rösten som ska bekräfta dina val ”talar” så otydligt att det är omöjligt att höra vilken aktuell inställning som valts.

Motorola Verve Ones+

Tillverkare: Motorola
Frekvensomfång: Uppgift saknas.                               
Batteritid: 3 timmar + 9 timmar (laddningsdosa).
Anslutning: Bluetooth.
Handsfreefunktion: Ja.
Tillhörande app: Ja.
Övrigt: Saknas.
Pris vid test: 1 999 kronor.
Pris nu: 849 kronor hos 24.se.

Läs mer här!

plus

Godkänt ljud.
Snygg design.
Vatten- och dammtåliga.

minus

Dålig kommunikation mellan app och lurar.
Kass passform.

Betyg 4 av 10

Motorola VerveOnes+ Pris vid test: 1999 kr.

Bästa pris just nu: 849 kr