Just nu sprids ett sponsrat inlägg på Facebook som ser ut att vara från en rysk privatperson. Personen skriver:

"Samsung släppte sin senaste modell Galaxy S8 Edge, med 7 dagars batteritid och den bästa kameran i världen! Dessutom det BÄSTA priset i världen för förbeställningar!"

I inlägget har m3.idg.se angetts som webbadress, troligtvis för att ge mer trovärdighet åt "erbjudandet". M3 har dock ingenting med detta inlägg att göra, vilket också blir tydligt för den som klickar på länken.

Facebook-scam
Fejkinlägget har M3 som avsändare, men det är inte sant.

Länken leder till en sida som i sin tur har snott GT Västsveriges Kvällstidnings (Expressen) utseende. På sidan, som är på svenska, berättas om en fantastisk kampanj där den som går till kampanjsidan och skriver upp sig kan få Samsungs senaste toppmobil Galaxy S8 för så lite som 20 kronor. Telefonen kostar från 8 000 kronor när den släpps 28 april.

I kommentarsfältet, som uppenbart är fejk, uppger personer hur nöjda de är och att de fick sina telefoner inom 1 timme och 15 minuter (Red. anm. LOL) efter att de beställt, samt att erbjudandet verkligen är på riktigt.

Det kanske är uppenbart, men vi säger det ändå: Lämna inte ifrån dig några uppgifter på sidan! Och ser du inlägget, sprid det inte vidare.

M3 har anmält inlägget till Facebook och väntar på svar. 

Facebook-scam
Joråsatteh... Troligt!