När vi för ett tag sedan testade Satechi Wireless Charging Pad var en av våra invändningar att det bara är ett begränsat antal mobilmodeller som har stöd för detta. Exeliums laddningsskal löser detta problem och gör att även mobiler som inte har det inbyggt kan dra nytta av trådlös laddning. Dessutom går det att använda deras batteripack för att trådlöst ge mobilen ytterligare batteritid.

Praktiskt skal ger trådlös laddning

Exeliums trådlösa laddningsskal finns till flera olika modeller. Iphone (5/5S/5SE, 6/6S, 7/7S), samt alla Qi-kompatibla telefoner (här kan du se en lista över sådana).

I detta test prövar vi ett skal till en Iphone 6S Plus. Att montera skalet är mycket enkelt. Först pressar vi försiktigt ned mobilen i skalet, sedan trycker vi försiktigt in den lilla pluggen i mobilens lightning-kontakt. Försiktigt är nyckelordet här, då den lilla pluggen som ska förse mobilen med ström är rätt bräcklig.

Exelium
Exeliums trådlösa laddningsskal.

Väl på plats ger skalet ett helt okej skydd. Det är inte det mest heltäckande eller stötsäkra skal vi har sett, men det är å andra sidan inte huvudsaken i detta fall. Det som är huvudsaken, det vill säga den trådlösa laddningen, fungerar utmärkt. När vi laddar på våra två referensladdningsstationer (Qi-kompatibla Satechi och Belkin) går det i princip lika snabbt som när vi laddar med telefonens medföljande laddare.

Och när vi behöver ladda med en vanlig sladd är det enkelt att försiktigt peta ut den lilla pluggen och ansluta sladden. 

Supersmidigt batteripack

För att slippa pilla ut den lilla pluggen på laddningsskalet (vilket du helst vill slippa eftersom den är så pass bräcklig) när du är ute på stan och behöver ladda mobilen ytterligare, kan du skaffa Exeliums Qi-kompatibla batteripack. Detta batteripack fungerar då som en portabel laddningsstation och låter dig trådlöst ladda din mobil.

Detta är en supersmidig lösning och tack vare att batteripacket är magnetiskt klickar det enkelt fast på mobilen (det följer även med en magnetisk klisterlapp i paketet).

Exelium
Magnetiskt trådlöst batteripack.

Skulle man mot förmodan inte kunna/vilja ladda mobilen trådlöst går det även att använda batteripacket med en sladd. Samma sak gäller vid uppladdningen av batteripacket, det kan ske trådlöst via en laddningsstation eller via en usb-sladd.

Batteripacket har en kapacitet på 3 000 mAh. Med tanke på priset och vikten (104 gram) hade en något högre kapacitet varit önskvärd, men den är ändå tillräcklig för att ge de flesta mobilmodeller en full laddning.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning