Som vi tidigare rapporterat är de svenska operatörerna i full gång med att omformulera sina erbjudanden gentemot kunderna inför slopandet av roamingavgifter, som blir verklighet den 15 juni. Förra veckan presenterade Telia sina nya abonnemang – med höjda priser och utökad surfpott – och även Telenor har gjort förändringar kring sitt abonnemang Frihet.

I dag går även Tele2 ut officiellt med sin nya giv: Unlimited. För 499 kronor i månaden erbjuds kunderna en obegränsad mängd surfdata, med 12 GB surf/månad och fria sms och samtal inom EU och EES. De andra, mindre abonnemangen får mindre utlandssurf inkluderat, ner till 1 GB för det billigaste valet om 199 kronor.

– Vi ska förstärka och förtydliga Tele2s varumärke. Vi vill fokusera på vad data möjliggör för människor och vill därför ge våra kunder en känsla av att vara dataekonomiskt oberoende. Därför lanserar vi, som den enda operatören i Sverige, ett abonnemang med obegränsad data. Vi slopar gränsen och maxar möjligheterna helt enkelt, säger Samuel Skott, vd på Tele2 Sverige, i ett pressmeddelande.

För att undvika missbruk av den obegränsade datapotten i Unlimited kommer Tele2-kunderna att få ett sms när de förbrukat 5 GB på en dag. Sedan måste du aktivt välja att fylla på surfpotten – 1 GB åt gången – utan kostnad. Att strömma järnet på Netflix medför alltså risken för ett och annat avbrott.

Den fria roamingen slås på i dag för de som väljer att teckna ett nytt abonnemang hos Tele2, medan befintliga kunder snällt får vänta till den 15 juni, då de nya reglerna officiellt införs. 

Här är Tele2:s nya priser:

Unlimited, 499 kr/mån 12 GB surf inom EU/EES
Fast pris 30 GB, 349 kr/mån 9 GB surf inom EU/EES
Fast pris 15 GB, 299 kr/mån 7 GB surf inom EU/EES
Fast pris 5 GB, 249 kr/mån 5 GB surf inom EU/EES
Fast pris 1 GB, 199 kr/mån 1 GB surf inom EU/EES