Vid en första anblick ser Toshiba Canvio ut som en av de laddningsstationer vi tidigare testat, exempelvis Satechi Wireless Charing Pad, eller som någon slags stilren digital köksvåg. Inget av dessa alternativ stämmer dock.

Det går visserligen att ladda en telefon med Toshiba Canvio for Smartphone, men tyvärr inte trådlöst. Funktionsmässigt kompenserar den dock detta genom att samtidigt som laddningen ta en säkerhetskopia på innehållet på telefonen till sin inbyggda hårddisk.

Lätt att använda

I grund och botten är Toshiba Canvio for Smartphone en extern hårddisk. Att den dessutom samtidigt laddar upp mobilen är mer att se som en bonus (eller så är det säkerhetskopierandet som är bonusen, beroende på vad som är viktigast för användaren).

Att komma igång med Toshiba Canvio for Smartphone är enkelt. Vi laddar ned och installerar Content Manager-appen från Google Play (Toshiba Canvio for Smartphone fungerar bara med Android-telefoner), ansluter Canvio till ett vägguttag och sedan vår mobil till Canvio. Efter att ha ställt in lite enkla inställningar och gjort ett par simpla val är vi sedan igång.

Toshiba Canvio for Smartphone tar, om du så vill, automatiskt backup på kontakter, bilder, videor, musik och dokument när mobilen ansluts. Vill man bara välja någon eller några av dessa går det också bra.

Toshiba Canvio for Smartphones
Det är väldigt smidigt att ladda och säkerhetskopiera på samma gång.

Det som sparats kan sedan enkelt kopieras tillbaka till valfri telefon. Alternativt kan du ansluta Canvio som en extern hårddisk till en dator och kopiera/redigera filerna den vägen.

Så långt fungerar Toshiba Canvio for Smartphone utmärkt och gör precis det den förväntas göra. Det är oerhört enkelt och smidigt att få en automatisk säkerhetskopiering bara genom att plugga i en sladd och ladda telefonen. Dessutom är Toshiba Canvio for Smartphone relativt snygg, även om det är lite klumpigt med de dubbla sladdarna.

Lite väl enkla funktioner

Enkelheten, som på ett sätt är Toshiba Canvio for Smartphones styrka, är samtidigt dess svaghet. För någon komplett säkerhetskopiering av inställningar och appar är det inte fråga om. Okej, dessa går att återställa ändå, men det hade varit smidigt med en säkerhetskopia på allt.

Toshiba Canvio for Smartphones
Gränssnittet är enkelt och funktionerna/finesserna är få.

Även funktionen att använda Toshiba Canvio for Smartphone för att säkerhetskopiera flera olika telefoner lider av begränsade funktioner och alltför få val- och inställningsmöjligheter.

Priset är också rätt högt, då det i praktiken bara är en extern hårddisk med en inte alltför imponerande kapacitet på 500 gb.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning