Om du har köpt, eller tänker köpa en elcykel i år (här hittar du vårt stora test av de bästa elcyklarna just nu), då är du antagligen orolig för att den ska bli stulen. Cykelstölder hör inte till ovanligheterna, och det kan vara värt att investera lite extra i ett bra cykellås för din elcykel. Ett smart lås kan vara värt att kolla in, om inte annat för att det är smidigt att slippa nycklar och kunna dela access till vänner.

Här har vi samlat de senaste smarta cykellåsen som håller din elcykel så säker som det går, även om det såklart aldrig går att vara helt säker när du lämnar din elcykel på stan. De här cykellåsen har dock smarta funktioner, som till exempel att kunna visa dig var cykeln är någonstans, låta dig dela till gång till elcykeln med vänner och familj, eller helt enkelt dra igång ett larm, eller skicka en notifikation till din mobil om någon pillar på cykellåset.

Bitlock smart cykellås larm och gps
Bitlocks smarta cykellås har både larm och gps.

1. Bitlock - smart cykellås hittar var din elcykel befinner sig

Bitlock är ett bygellås som låter dig låsa och låsa upp din elcykel utan nykel. Låset är istället kopplat via en app i mobilen. Med kopplingen till appen (bluetooth) kan du dela plats som elcykeln befinner sig på med familj och vänner, samt ge tillgång till själva elcykeln.

Bitlock cykellås app
Bitlocks cykellås-app.

Appen har dessutom statistik för dina cykelrundor, gps-spårning (ifall du har glömt var du ställde cykeln) och många andra finesser. Skulle batteriet ta slut kan du knappa in en fysisk kod på låset till din elcykel.

Läs hela vårt test av Bitlock här!

Bitlock, specifikationer för cykellås

Stödjer: Android 4.4 och uppåt, Iphone 4S och uppåt med IOS 8 och uppåt.
Larm: Nej.
Vikt: 1590 gram.
Batteritid: Upp till 5 år.
Pris: 1 169 kronor + 220 kronor i frakt (+ eventuell Postnordavgift).
Läs mer/köp: bitlock.co