Riktigt bra trådlösa lurar i mellanklassen finns det förvånansvärt få av, av någon anledning ligger fokus på billigare varianter för under tusenlappen, eller på betydligt dyrare lurar. Med E55BT hoppas JBL kunna fylla ett tomrum. Denna trådlösa over ear-modell kostar nämligen ungefär 1 300 kronor.

JBL E55

E55BT kan fås i fyra olika färger: svarta, blåa, röda eller vita och har en futuristisk design. Och trots att E55 är en så kallad over ear-modell är den relativt nätt och smidig i sin konstruktion med en vikt på endast 230 gram.

Kommunikationen sker via bluetooth, alternativt med den medföljande signalkabeln. Den vänstra kåpan är helt befriad från knappar och reglage, här finns enbart en usb-kontakt för laddning. På höger kåpa hittar vi bluetooth-aktivering och tre funktionsknappar. Med de två yttre styrs volym och spårbyte, medan den i mitten sköter musikuppspelningen samt styr handsfree-funktionen.

Passformen är något hård i sin karaktär, utan att för den sakens skull vara obekväm på något sätt. Dessutom har JBL lyckats pressa in 50 millimeter-element i kåporna. Kuddarna i läderimitation sitter bra runt öronen men isoleringen från ljud utifrån är minimal, något att ha i åtanke. Vissa av oss fördrar kraftfullare isolering för fullt fokus på uppspelningen medan andra önskar en viss genomströmning, något E55BT alltså erbjuder.

JBL E55

Funktionsmässigt finns det mest nödvändiga. Däremot lyser både touchfunktioner och My JBL-appen (som finns tillgänglig till tillverkarens lurar i Everest-serien) med sin frånvaro.

All eventuell kritik faller emellertid i glömska ganska snart. E55BT låter faktiskt riktigt bra, och det är ju det viktigaste. Ljudbilden är klar och detaljerad och riktigt krispig till sin karaktär. Basåtergivningen är än mer imponerande och träffsäker utan att slå över, oavsett vad vi matar lurarna med för musikstil, och det går att dra på ordentligt.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning