Start-up-företaget Current lanserade under tisdagen ett nytt sätt för föräldrar att sköta veckopengen för sina barn. Ett eget kreditkort till barnen och en egen app till föräldrarna.

Missa inte: Mastercards nya satsning - bygger in fingeravtrycksläsare i betalkorten 

Företaget erbjuder sina kunder ett Visa-kreditkort som låter tonåringar handla själva online och i affärer med pengar från deras egna bankkonto som finansieras av veckopengen, månadspengen, barnbidraget eller motsvarande överfört från föräldrarnas konto.

Föräldern kan i sin tur sedan använda sig av en tillhörande mobilapp till Android och IOS för att kolla hur pengarna spenderas, uppmuntra till sparande och välja om pengarna inte ska kunna gå att använda till särskilda affärsverksamheter som säg alkohol eller onlinekasinon.

Föräldrar kan även ställa in krav i appen som måste uppfyllas om barnen ska få tillgång till pengarna. Exempelvis kanske kortägaren behöver se till att deras rum är städat.

Tanken är enligt Current att både ge yngre en större ekonomisk frihet och odla deras intresse för pengar samtidigt som de kan få stöd och vägledning från sina föräldrar vilka i sin tur kan hålla koll så att deras barns spenderande inte drar i väg i onödan.

Current är i dagsläget bara tillgängligt i USA men samarbeten med banker i flera andra länder är på gång.