Vid en första anblick är det svårt att ta in att Mini Animal Bluetooth Speakers faktiskt är fullt fungerande högtalare. Storleken, vikten och utformningen skriker nämligen ”liten billig leksak som ger ett lustigt ljud ifrån sig när man trycker på den och sedan går sönder efter en knapp vecka”.

Men Mini Animal Bluetooth Speakers är verkligen riktiga högtalare och, trots sin gullighet, riktigt välfungerande sådana. I alla fall när det gäller själva ljudet.

Sju små djur

Den variant vi testar är utformad som en liten räv. Förutom denna listiga lilla orange rackare finns Mini Animal Bluetooth Speakers även som katt, hund, panda, gris, enhörning och uggla. Vilket djur man än väljer är högtalarens funktioner och specifikationer desamma, det är bara en fråga om utseende och vilket som är ens favoritdjur (eller favoritfantasidjur i enhörningens fall).

Att koppla ihop högtalaren med mobilen är busenkelt. Vi slår bara på högtalaren, går till bluetooth-inställningarna på mobilen och väljer det något kryptiska ”BM6” i listan över tillgängliga enheter. Sedan är vi igång. Förutom att vår lilla räv ger ifrån sig ett något för högt och indiskret ”DING DONG” när vi slår på den går allt som förväntat.

Mini Animal Bluetooth Speakers
Sju små djur. Mini Animal Bluetooth Speakers finns som katt, hund, räv, panda, gris, enhörning och uggla.

Vi drar sedan igång en låt på Spotify och förvånas över hur bra Mini Animal Bluetooth Speakers faktiskt låter. Okej, de har förstås inte ett ljud som kan konkurrera med de bästa högtalarna på marknaden, men med tanke på det pyttelilla formatet låter det oväntat stort. Som högtalare för barn (vilket de förstås i första hand är tänkta som) fungerar de utmärkt.

Med tanke på formatet är batteritiden på upp till fyra timmar också helt okej och att ladda upp högtalaren till full styrka igen går snabbt. Det går också utmärkt att använda en powerbank för att göra detta.

Tveksamma funktioner

Men om ljudet imponerar så gör tyvärr inte övriga funktioner och finesser (eller avsaknaden av sådana) det. Till att börja med saknar Mini Animal Bluetooth Speakers volymkontroller. Det går visserligen att höga volymen genom snabba tryck på på/av-knappen, men för att sänka måste vi använda volymkontrollen på vår mobil.

Att via den inbyggda mikrofonen använda Mini Animal Bluetooth Speakers som högtalartelefon är heller inte särskilt smidigt och känns som en rätt onödig funktion med tanke på målgruppen. Samma sak gäller för funktionen att genom ett tryck på på/av-knappen ta en bild med mobilkameran. Denna funktion gör dessutom att tangentbordet på vår mobil slås ut. En mycket irriterande bugg som gör att vi måste slå av högtalaren för att kunna svara på ett sms, söka efter en låt på Spotify och så vidare. Detta känns extra dumt eftersom fjärrstyrningsfunktionen av mobilkameran i sig är en överflödig finess.

Mini Animal Bluetooth Speakers
Fattigt. Mini Animal Bluetooth Speakers har inga volymkontroller och ingen anslutning för 3,5 mm aux.

Slutligen är det synd att det inte finns någon klassisk 3,5 mm aux-ingång för ljudkällan. Nu är det bluetooth och inget annat än bluetooth som gäller.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning