Samsung Galaxy S8 är den vassaste telefonen just nu, men betyder det att den är överlägsen på allt? Absolut inte. En telefon har så många olika funktioner och egenskaper att det vore näst intill omöjligt. Fram till Samsung satte konkurrensen på plats var Iphone 7 vår favorittelefon i premiumklassen.

Ja, vi vet, ingen som är Iphone-fan kommer byta till Android och vice versa, men visst är det en poäng i sig att se vem som ligger i framkant i utvecklingen. Och även för att blicka framåt – vad är de största utmaningarna för Iphone 8 när den (förhoppningsvis) släpps i höst?

Här räknar vi in både standard- och plusmodellerna. Ibland är det de större som har en viss fördel, och ibland de mindre.

Iphone 7 Plus
Fem nyanser av Iphone 7 Plus. Numera finns det också en knallröd.

Design och konstruktion

Design är givetvis en fråga om personligt tycke och smak, men inte enbart. God design är inte bara snygg utan också användbar och tillför något till användarupplevelsen. Här har både Iphone och Galaxy fördelar. Bägge är grymt välbyggda lurar med hög lyxfaktor, och båda två är dessutom vattentäta.

Galaxy S8 är en exceptionellt greppvänlig lur som kombinerar unik stil med en kantfri upplevelse och maxad skärmyta. Det gäller även S8 Plus som trots enorm skärm inte känns stor och otymplig. Det vill dock till att du uppskattar Egde-skärmen och inte bara tycker att det är störande, då det inte finns något alternativ utan en sådan längre. Och den korkade placeringen av fingeravtrycksläsaren är en liten prick i protokollet.

Iphone 7 känns inte lika nyskapande som många tidigare modeller (inget har egentligen hänt sedan Iphone 6), men tjänar på viss enkelhet och renhet i designen. Den är kompaktare, men på bekostnad av mycket mindre skärmyta. Nej, det känns som det är dags för något nytt från Apple snart, speciellt i skärmupplevelsen.

Vinnare: Galaxy S8