Nu är det återigen dags för Googles årliga utvecklarkonferens, Google I/O, och den stora frågan är vad Sundar Pichai med vänner visar upp på Shoreline Amphitheater i kväll. I den här artikeln redogör vi för de mest troliga nyheterna.

Android O

Eftersom nya versioner av Android brukar vara det stora dragplåstret på Google I/O tar vi för givet att det förhåller sig på samma sätt även den här gången.

Vi har redan fått en förhandsvisning av Android O, så vi vet att Google kommer att begränsa bakgrundsprocesserna i syfte att förlänga batteritiden. Dessutom blir det möjligt att använda sig av lösenordshanteraren direkt från Chrome och med hjälp av stöd för bild-i-bild kan vi surfa och titta på filmklipp samtidigt.

Android O

Tack vare dolda inställningar har vi dessutom fått reda på att det blir möjligt att anpassa genvägarna på låsskärmen och lägga till extra knappar i navigeringsfältet, men förhoppningsvis har Google några fler överraskningar på lager.

Det som vi mest av allt vill se är att funktionen för säkerhetskopior förbättras. Vi vill till exempel kunna föra över våra appar, meddelanden, bilder och filmklipp utan problem när vi byter mobiltelefon.

Förhoppningsvis får vi också veta när den första betaversionen görs tillgänglig för allmänheten. Då kommer vem som helst som har en Nexus eller Pixel att kunna testa det nya operativsystemet.


Google Home

Google vill vara i framkanten när det kommer till att utveckla det smarta hemmet och då är Google Home en mycket viktig produkt. Utan denna riskerar man att hamna på efterkälken gentemot konkurrenter som Amazon, Microsoft och Apple.

Ett rykte som florerar säger att Google Home med hjälp av nya trådlösa funktioner kan komma att ersätta routern, något som vore välkommet för oss som inte vill ha alltför många teknikprylar att hålla ordning på. Det är heller inte omöjligt att enheten utrustas med en kamera och/eller pekskärm, detta för att kunna konkurrera med Amazons Echo Look och Echo Show.

Google Home

Andra troliga nyheter är möjligheten att skapa påminnelser, samt uppläsning av textmeddelanden och mejl. Det är i ärlighetens namn något som borde ha funnits redan i den första modellen.