Googles Assistant, företagets röststyrda digitala assistent, kommer nu till Iphone. Detta meddelade Google själva under sin årliga utvecklarkonferens I/O.

Missa inte: Google Lens - snart vet din kamera vad du tittar på 

Den senaste versionen av Google Assistant får också en rad olika nyheter. Bland annat blir den kompatibel med Google Lens, vilket gör att Google Assistant ser det Google Lens ser och i sin tur kan ge förslag på vad du kan göra.

Exempelvis kan du använda Assistant ihop med Lens för att översätta en skylt på ett främmande språk, spara ett event till din kalender genom att titta på klubben där det äger rum och så vidare.

Google Assistant ska genom maskininlärning också bli mer naturligt att konversera med under de kommande månaderna och inte behöva förlita sig lika mycket på nyckelord för att användas. Och i det fall du inte vill prata alls med den, exempelvis i ett offentligt utrymme, kan du nu också konversera enbart med text.

I samma veva blir Google Assistant nu också tillgängligt på flera språk som franska, tyska, spanska och japanska. Dock inget svenska än så länge.