Uppdaterad 2017-06-14 med gameplay från E3-mässan (video)
Uppdaterad 2017-05-22 med första gameplay-trailern

Det här är Destiny 2

Tidigare i vår röjde Activision och Bungie äntligen den första informationen om kommande Destiny 2. Under en livestream berättade de mer om spelet och vi fick bland annat reda på att det blir en helt ny story med fokus på mellankaraktärer och massor av nya karaktärer.

Destiny 2 kommer även ha ett nytt vapensystem där bland annat en granatkastare finns inkluderat. Spelvärlden kommer bli bra mycket mer öppen än föregångaren och Bungie har öst på med hemligheter att upptäcka och sidouppdrag att klara av. Räkna därför med en hel det att göra.

Lista: De 15 mest efterlängtade spelen under 2017

Man har även omarbetat pvp-läget och i Destiny 2 blir det möjligt att spela fyra mot fyra. Det går även att bilda klaner i spelet och ett matchmakingsystem finns på plats som fungerar i spelets alla aktiviteter – bland annat det sprillans nya "Countdown" där ena laget ska placera en bomb, medan andra ska försvara.

Destiny 2 kommer den 8 september till Playstation 4 och Xbox One. PC-spelarna får vänta då ett datum för dem inte är släppt än. Dock kommer spelet släppas exklusivt via forna Battle.net-plattformen. 4k-stöd kommer att finnas på plats.

I samband med livestreamen kom även en trailer. Den kan ni kika på nedan. Det har även kommit ett par screenshots:

destiny
destiny
destiny
destiny