Bose Soundlink Revolve allt annat än en rejäl pjäs. Den konformade högtalaren mäter endast dryg 15 centimeter i strumplästen och kvalar onekligen in som en resehögtalare. Designen går igen från tillverkarens övriga produkter, med ett läckert metallchassi som kröns av en gummiinfattad under- och överdel. Kvalitetskänslan ligger i topp, fattas bara annat med en prislapp runt 2 500 kronor.

Bose Revolve

Installationen är busenkel och görs med fördel med hjälp av den dedikerade appen Bose Connect. Den visar högtalarens status i form av hur mycket batterikraft som finns kvar och huruvida den är uppkopplad eller inte. Om du har ytterligare en högtalare kan du ställa paret i antingen stereo-läge eller party-läge.

Och det är just som stereo-par Bose Revolve briljerar. Att två så små högtalare kan låta så bra är uppseendeväckande. Nu låter Revolve förvisso bra även i ensamt majestät, med ett luftigt och detaljerat ljud, och dubbla passiva högtalarelement med en djup bas. Dessutom har vi en akustisk deflektor som fördelar ljudet i alla riktningar. Men tillsammans som stereo-par blir spridningen och upplevelsen enormt mycket bättre. Med högtalarens storlek i åtanke fungerar det utmärkt att ta med dubbla uppsättningen högtalare även på resan.

Bose Revolve
Appen är kanske i det enklaste laget, funktionsmässigt, men fungerar...

Det som ger oss ett visst huvudbry är räckvidden. Det räcker med att M3 rekommenderarseparera högtalarna ungefär fem meter från varandra (likaså när det gäller avståndet mellan telefon och högtalare) för att bluetooth-kommunikationen ska börja svaja. Synd, med tanke på hur bra och tajt det låter under optimala förhållanden. Det utlovade räckvidden på nio meter är med andra ord en smula överdriven. Kanske kan vi hoppas på en wifi-lösning som komplement i efterträdaren?

Annars är det tumme upp rakt igenom. Bose Soundlink Revolve är vattentålig (IPX4-certifierad) och klarar av en hel del stryk i form av stötar och slag. Det finns också möjlighet till röststyrningen via Siri eller Google Now, och den fungerar givetvis även som högtalartelefon.

Omdöme

Bose Soundlink Revolve kostar en rejäl slant, med tanke på dess blygsamma storlek, och vill du komplettera med ytterligare en högtalare (och det vill du) springer kostnaden i väg. Men frågan är om det i detta fall inte är värt det – för det låter förbaskat bra.

Det smidiga formatet gör den till den till ett perfekt resesällskap – och IPX4-klassningen innebär att du inte behöver vara livrädd för att den ska skadas på det ena eller andra sättet.  

plus

Ljudet, speciellt som stereo-par
Smidigt format
Snygg design

minus

Kostar en hel del


Fakta Bose Soundlink Revolve

Tillverkare: Bose
Pris: 2 490 kronor
Typ: Bleutooth-högtalare
Anslutning: 3,5 mm, Bluetooth
Handsfree-funktion: Ja
Batteritid: upp till 12 timmar
Storlek: 15,2 cm x 8,2 cm x 8,2 cm
Vikt: 660 gram

Betyg 8 av 10

Bose SoundLink Revolve Pris vid test: 2490 kr.

Bästa pris just nu: 1790 kr