Android i botten

Det går inte att ta miste på vilket system Sony valt som smart-tv-plattform då vi möts av en fet Androidlogga när vi startar tv:n. Här finns en hel del bra appar och streamingtjänster som du enkelt kommer åt under Home-menyn. Både Netflix och Google Play har dessutom fått dedikerade snabbknappar på fjärrkontrollen. En annan favorit på fjärren är Action-meny-knappen där du hittar genvägar till de vanligaste inställningarna och funktionerna.

En fördel med Android i tv:n, förutom det rejäla apputbudet, är att Sony KD-65A1 har inbyggt stöd för Google Cast. Du kan enkelt spegla din Android-mobil eller dator utan en separat Chromecast i hdmi-porten. Vi gillar även röststyrningsfunktionen, denna fungerar utmärkt för att exempelvis söka på filmer i streamingtjänster.

Gränssnittet är hyfsat snabbarbetat, om något inkonsekvent när det gäller den grafiska biten. Fjärrkontrollen är gedigen och den funkar bra bortsett från att det blir en del feltryckningar då det sitter lite för många knappar nära navigeringsknapparna.

Sony KD-65A1 har en udda lösning för ljudet, själva tv-ytan fungerar nämligen som högtalare tack vare högfrekventa vibrationer. På baksidan, i stödet, finns även en rejäl subwoofer inbyggd. Ljudet låter förvånansvärt bra utan att vibrationerna märks på något sätt, och du kan även finjustera ljudbilden med en fembands equalizer. För en riktigt hemmabioupplevelse är dock en extern ljudanläggning ett måste.

sony kd-55a1