Alla flaggskeppstelefoner bör synas i sömmarna. Detta gäller givetvis även Samsung, som efter höstens Note 7-skandal lyckats ta gruvlig revansch med sina nya topptelefoner Galaxy S8 och S8 Plus. Med såväl prestanda som design i absolut världsklass renderade telefonerna ett betyg på 10 respektive 9 hos oss – det finns helt enkelt ingen bättre smartphone på marknaden just nu.

Samsung Galaxy S8 och S8 Plus: Visar hela branschen var skåpet ska stå

Men. Vi måste prata om skärmen. Och baksidan. Samsungs S8-delikatess är helt täckt i glas, och en flitig diskussionspunkt på nätet just nu är hur mycket stryk den nya premiumtelefonen faktiskt tål. Mycket, enligt vissa. Knappt någonting alls, enligt andra. Och eftersom det bästa sättet att få reda på något är att prova själv så valde vi att göra just detta. 

Så gjorde vi:

Vi lade rabarber på en splitter ny S8 och falltestade den efter fem olika förutsättningar. Alla utfördes på skoningslöst stenunderlag – för det är trots allt när vi är på språng som vi tenderar att tappa våra telefoner. Först provade vi ett tapp från fickhöjd. Nästa test gjordes i ansiktshöjd när S8 hölls i fotoposition. Sedan utfördes ytterligare två test från midje- respektive ansiktshöjd – ett där telefonen landade på kanten (misslyckat magplask) och ett där fronten fick ta emot hela smällen.

Vi gick vidare till att låta luren studsa ned för en stentrappa och avslutade med att släppa telefonen från fem meters höjd. Bara för att vi kunde – ett sådant fall ska ingen telefon behöva genomlida, oavsett varumärke och tillverkare.

Slutsats:

Ett skal är ett måste till din Galaxy S8. Redan vid det första, "milda" fallet uppvisades en lång spricka i skärmen. Baksidan efter ett ordentligt ryggplask ska vi inte ens tala om. Anmärkningsvärt är att telefonens mjukvara fungerade felfritt även efter det sista, osannolika mördartestet – så det verkar inte vara någon fara på taket rent funktionsmässigt om chassit på din S8 utsätts för stora påfrestningar.

Music: http://www.purple-planet.com