Nu har Nintendo äntligen börjat presentera konkret information gällande hur den kommande onlintjänsten till Switch är tänkt att fungera. Tjänsten kommer att släppas under 2018 och kosta 20 dollar (cirka 180 kronor) per år. Det kommer också gå att skaffa en enmånadsprenumeration för 4 dollar (cirka 36 kronor) eller en tre månaders för 8 dollar (72 kronor). Tills dess att tjänsten lanseras kommer det vara gratis att spela Switch-spel online.

Missa inte: Uppgifter - Nintendo ökar på produktionen av Switch-konsoler

Röst och onlinelobbyn för tjänsten kommer däremot inte existera på konsolen utan istället finnas på en dedikerad smartphone-app som Nintendo kommer släppa i en begränsad variant senare i sommar som också kommer vara gratis.

De som betalar för onlinetjänsten kommer också få fri tillgång till klassiska spel som Super Mario Bros. 3, Ballon Fight och Dr. Mario vilka också får nya onlinefunktioner. I en kommentar till Kotaku förtydligar Nintendo att spelare kommer kunna spela så många spel de vill och när de vill så länge de har en prenumeration på onlinetjänsten.

Vilka spel som kommer finnas på tjänsten och om onlinebiblioteket kommer ersätta Nintendos onlineshop Virtual Console väljer företaget att inte kommentera i dagsläget.