Cozmo är en liten robot på band som ska rymma massor av personlighet, och som bygger på artificiell intelligens. Cozmo är skapad för att leka och agera med människor runtom sig och kan med sin skopa leka lekar, kivas och även ”buffa” på sina lekkamrater. Den lilla ”levande” roboten kan till och med lära sig känna igen de människor den bor med.

Cozmo ska vara en av de smartare robotarna som kan köpas av vanliga konsumenter idag, och beskrivs av USA-baserade tillverkaren Anki som charmig och ”lite busig,” och var den bäst säljande leksaken av lite dyrare snitt i USA förra julen. Nu hoppas man att den ska vinna många hjärtan också i Sverige.

– Genom att blanda robotteknik, artificiell intelligens, speldesign och en filmliknande taktik för att utveckla Cozmos personlighet har vi överträffat kundernas förväntningar på vilken nivå av fysisk och känslomässig kontakt folk kan bilda med en robot, säger Boris Sofman, vd och medgrundare på Anki, i ett pressmeddelande.

Cozmo
Cozmo kontrolleras med tillhörande app för IOS eller Android. Ingen data ska skickas till molnet, så alla lekar hålls inom huset.

Cozmo kommer till Sverige i september, men någon uppgift om pris har vi inte. I USA kostar roboten motsvarande ungefär 1 500 kronor.