Kvalitetsskydd med bra ljud

Peltor WS Alert XP

Peltor WS Alert XP

Vi förstår direkt varför Peltor leder detta produktsortiment. Installationen är snabb och intuitiv, kåporna passar fint över öronen utan att glappa eller klämma åt för hårt. Kåporna isolerar utanförljudet oerhört bra och den lite läskiga ”lock för öronen” känslan infinner sig omgående. En snabb knapptryckning på ON-knappen löser detta då omgivningsljudet strömmar in med väl avvägd reducering av starka och skadliga ljud.


Ljudböcker när du bygger

Testet gjordes över flera dagar med framför allt ljudböcker som sällskap genom telefonens Bluetooth-koppling. Det var en smått bisarr känsla att kunna stå vid gersågen och såga samtidigt som någon inläsare läste en Camilla Läckberg roman i normal samtalston och inget av intrigen gick oss förbi. Än mer fascinerande är det att man kan föra ett telefonsamtal samtidigt som man kör cirkelsågen och ens kollega i luren uppfattar att någon bygger i närheten.

M3 rekommenderarVid samtal uppfattar vi en viss distortion men bara på det talade ljudet, musik och ljudbok låter fortfarande mycket bra. Vi kan väl i så fall härleda detta till mikrofonen eller ljudprocessorn till denna. Det enda vi riktigt stör oss på är att lurarna blir väldigt varma en försommardag och vi får stanna upp
då och då och torka både skalp och kåpor.

I vårt testexemplar ingick inte mycket, två batterier och en 3,5mm sladd. Det finns förstås både laddare och uppladdningsbara batterier som tillbehör. Självklart kan kåporna kopplas till både hjälm och bygel. Kåporna väger 430 gram och stöder Bluetooth 2.1. Batteritiden med vanliga, ej uppladdningsbara batterier är över 23 timmar och vi lyckades inte dra slut på batteriet i vårt test.

Omdöme

Det här är en fantastisk kåpa som endast får se sig slagen av storebror WS Alert XPI, men då vi konstaterar att XPI-modellen är 2 000 kronor dyrare så blir det mycket ”bang for the buck” med den ”vanliga” XP –modellen.

plus
Bekväma
Prisvärda
Ypperlig ljudreducering
minus

Distortion från mikrofonen

Fakta Peltor WS Alert XP

Tillverkare: Peltor
Information från: Proffsmagasinet


Bluetooth 2.1 (A2DP, AVRCP)
Samtalstid: upp till 23 timmar
Godkänd enligt CE, FCC, IC
Mått: 160x246x116 mm
Vikt: 430 gram
Pris vid test: 2 970 kr
Pris nu: 2 990 kronor hos Netonnet.
Betyg 8 av 10
Sida 1 / 3

Innehållsförteckning

3M Peltor WS Alert XP Headband Pris vid test: 2961 kr.

Bästa pris just nu: 2993 kr