Räcker det att lägga till en bokstav i namnet?

Peltor WS Alert XPI

Peltor WS Alert XPI

Ja, i fallet med Peltor WS Alert XPI så gör det faktiskt det. Så enkelt är det ju inte förstås, Peltor WS Alert XPI är mer än bara ett ”i”. Den är klart bättre än det ”enklare” modellen Peltor WS Alert XP som vi testat här. En ny ljudprocessor, möjligheten att koppla två telefoner samtidigt via Bluetooth, Auto-Pairing som automatiskt ansluter sig till telefonen vid uppstart, ”Push-to-listen” som med en snabb knapptryckning dämpar allt annat utom det närmaste ljudet med mera gör denna skyddskåpa till den främsta på marknaden just nu.

Telefonsamtal under sågning

M3 rekommenderarSom ni kan läsa i testet av XP-modellen så testades denna kåpa under ett antal varma försommardagar med ljudbok som sällskap och vi måste säga att det känns smått larvigt att det enda vi kan slå ner på är att man blir varm om öronen när man jobbar med ett par Peltor WS Alert XPI. Ljudet håller genomgående hög kvalitet och det är väldigt trevligt och praktiskt att kunna prata i telefon eller lyssna på musik och ljudböcker samtidigt som man jobbar med högljudda maskiner.

Även i detta testexemplar ingick bara ett par batterier men laddningstillbehör och hjälmfäste går att köpa till. Batteritiden i denna modell har ökats från XP-modellen men endast med en timme extra så vi får ut ca 24 timmar med allt aktivt. Denna modell är utrustad med Bluetooth 4.2 och en förbättrad bullerreducering och den är inget annat än fantastisk.

Omdöme

Trots en rejäl prislapp så får denna skyddskåpa ett höjdarbetyg, vi kan inte hitta en bättre på marknaden. Ska vi önska oss något så vill vi att framtida utveckling får bort den varma och ibland otympliga kåpan.

plus

Du kan använda två telefoner samtidigt

Fantastisk ljudkvalitet
minus

Dyra

Fakta Peltor WS Alert XPI

Tillverkare: Peltor
Information från: Proffsmagasinet

Bluetooth 4.1 (A2DP, AVRCP)
Samtalstid: upp till 24 timmar
Godkänd enligt CE, FCC, IC
Mått: 160x246x116 mm
Vikt: 411 gram
Pris vid test: 4 600 kr
Pris nu: Från 3 619 kronor hos Prisjakt.
Betyg 9 av 10

3M Peltor WS Alert XPI Headband Pris vid test: 4619 kr.

Bästa pris just nu: 3590 kr